Αυτό είναι το Peugeot 308 GTI;

Αυτό είναι το Peugeot 308 GTI;

Ένα μυστηριώδες Peugeot 308, με δύο στρογγυλές μπούκες εμφανίστηκε σε γαλλικό πάρκινγκ και δεν φαίνεται να είναι tuned.

Στη χρυσή εποχή των GTi, η Peugeot πρότεινε δύο εκδοχές του θρυλικού 309: Την GTI των 130 PS και την θυελλώδη GTI 16 των 160 PS.

Σήμερα, η Peugeot έχει στο πρόγραμμά της ένα σπορ κόμπακτ μοντέλο που, μαζί με το GTI, έχουμε και πάλι την επιλογή δύο εκδοχών με το 308 GT και το 308 GTi.

Αυτό το τελευταίο λοιπόν, πιθανότατα απαθανατίστηκε σε ένα πάρκινγκ στη Γαλλία και μάλιστα χωρίς καμουφλάζ. Στο σημείο αυτό καλό θα ήταν να πούμε ότι η προηγούμενη γενιά του 308 GTI δεν χαράχτηκε δα και ανεξίτηλα στη μνήμη μας. Το αυτοκίνητο δεν βρήκε ποτέ το σπορ κοινό που στόχευε, ούτε όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι και πολύ περισσότερο όσον αφορά το δυναμικό, τόσο όσον αφορά το πάτημα όσο και ις επιδόσεις, καθώς δεν μπόρεσε να κατακτήσει την ανάλογη πελατεία του 309 GTI 16.

Η Peugeot όμως επανήλθε με το 308 GT και οσονούπω με το 308 GTI. Το αυτοκίνητο που βλέπουμε στη φωτογραφία θα μπορούσε να είναι αυτό το τελευταίο. Πρόκειται σαφώς για ένα αυτοκίνητο παραγωγής ή κοντινό σε ένα τέτοιο, αλλά δεν διαθέτει καμία σήμανση «GTI». Πάντως θα μπορούσαμε να το ισχυριστούμε, καθώς το πίσω και χαμηλό μέρος μοιάζει πολύ με αυτό του RCZ-R με το διαχύτη και τις δύο στρογγυλές μπούκες της εξάτμισης, μία σε κάθε πλευρά.

Ας περιμένουμε λοιπόν τις επίσημες φωτογραφίες που δεν θα αργήσουν και την πρώτη δημόσια εμφάνιση του αυτοκινήτου που αναμένεται στο Goodwood Festival of Speed 2015, 23-25 Ιουνίου.

[Πηγή caradisiac]    

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube