Αποκαλύφθηκε επίσημα το Peugeot 308 GT

Αποκαλύφθηκε επίσημα το Peugeot 308 GT

Το κορυφαίο Peugeot 308 GT ξεχωρίζει χάρη στις διακριτικές σπορ πινελιές και στον 1.600άρη ΤΗΡ 205 ίππων που κρύβει στο καπό του.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά το λανσάρισμα του Peugeot 308 η γαλλική εταιρία αποκαλύπτει και την πιο σπορ εκδοσή του, λίγο νωρίτερα απ' ό,τι περιμέναμε. Αυτή ονομάζεται 308 GT και φοράει μια έκδοση του 1.6 THP με 205 PS αλλά και έναν κινητήρα diesel με 181 PS.

Το νέο Peugeot 308 GT θα διατίθεται με αμάξωμα hatchback και SW. Δεν έχει την ακραία εμφάνιση του πρωτοτύπου 308 R Concept αλλά διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα 308 έχοντας εμπρός προφυλακτήρα με πιο μεγάλους πλαϊνούς αεραγωγούς, τονισμένα πλευρικά μαρσπιέ και μαύρο ψευδοδιαχύτη πίσω που πλαισιώνεται από δύο φαρδιές απολήξεις της εξάτμισης. Τα εμπρός φώτα είναι LED και το λιοντάρι της Peugeot βρίσκεται στη μάσκα αντί για το καπό.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των VW Golf GTi/GTD, Seat Leon FR και Ford Focus ST το Peugeot 308 GT θα διατίθεται τόσο σε βενζινοκίνητη όσο και σε πετρελαιοκίνητη έκδοση. Στην πρώτη περίπτωση ο 1.6 ΤΗΡ αποδίδει 205 PS και 29 kgm από τις 1.750 ως τις 4.500 rpm και συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Ενώ ο κινητήρας του 308 GT diesel είναι ένας 2λιτρος BlueHDi με 181 PS και 40,8 kgm από τις 2.000 rpm που θα προσφέρεται μόνο με αυτόματο κιβώτιο.

To Peugeot 308 GT θα έχει διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση, ενώ θα έχει στον στάνταρ εξοπλισμό του το Driver Sport Pack για την επιλογή μιας πιο σπορ ρύθμισης για τον κινητήρα, το τιμόνι και την εμφάνιση του καντράν με το πάτημα ενός πλήκτρου. Στοιχεία για τις επιδόσεις και τις εκπομπές ρύπων των δύο εκδόσεων πάντως δεν δημοσιεύτηκαν και θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού σε περίπου έναν μήνα από σήμερα για να τα μάθουμε.

[Πηγή: Peugeot]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube