Το Audi Q3 του 2018 θα έχει 3κύλινδρες και plug-in hybrid εκδόσεις

Το Audi Q3 του 2018 θα έχει 3κύλινδρες και plug-in hybrid εκδόσεις

Η δεύτερη γενιά του Q3 έρχεται το 2018 και θα κάνει χρήση όλων των δυνατοτήτων της πλατφόρμας MQB σε σχέση με τους κινητήρες.

Η δεύτερη γενιά του Q3 θα έχει να αντιμετωπίσει πολύ σκληρότερο ανταγωνισμό από ότι είχε το σημερινό μοντέλο όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, με την προσθιοκίνητη X1 της BMW και την GLA της Mercedes να προσφέρονται σε πληθώρα εκδόσεων.

Το νέο αυτοκίνητο θα βασίζεται πλέον στην MQB. Αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση των εσωτερικών χώρων για τα γόνατα και το κεφάλι, χάρη στην καλύτερη αξιοποίηση του μεταξονίου που χαρακτηρίζει την προσαρμοζόμενη πλατφόρμα της VW. Το βάρος θα μειωθεί, ειδικά στις μικρότερες εκδόσεις. Σε ό,τι έχει να κάνει με τους κινητήρες, το νέο Audi Q3 θα αξιοποιεί όλες τις γνωστές εφαρμογές της νέας πλατφόρμας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Audi Q3 1.4 TFSI CoD S tronic 

Θα υπάρξει 3κύλινδρη έκδοση, πιθανόν με τον 1.0 TFSI τον οποίο ήδη χρησιμοποιούν το Audi A3 και το SEAT Ateca, ή τον 1.4 TDI. Μια plug-in υβριδική έκδοση θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη, δεδομένου ότι η αγορά της Κίνας, η οποία είναι πολύ σημαντική για την Audi, θα την ήθελε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Auto Bild θα υπάρχουν επίσης δύο εκδόσεις με τον 2.5 TFSI. Το SQ3, που δεν υπάρχει στο σημερινό μοντέλο, με 340 PS και το RS Q3 με 400.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Audi RS Q3

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη σχεδίαση, το Q3 θα μιλά τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Audi, όπως την εκφράζει σήμερα το Q2 (και όχι το Q5, το τελευταίο μοντέλο της προηγούμενης φιλοσοφίας). Με τη σχεδίαση της μάσκας να τονίζει το πλάτος, με ακμές να δίνουν μυώδη εμφάνιση, τονισμένους ώμους στα πίσω φτερά, οροφή που χαμηλώνει προοδευτικά και ανασηκωμένο πίσω μέρος. Στο εσωτερικό, όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας και άνεσης θα προσφέρονται στον βασικό ή έξτρα εξοπλισμό, αναλόγως της έκδοσης. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων θα είναι και πάλι το τεχνολογικό highlight.

[Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube