Nissan Kicks: ένα crossover που εμπνέεται από τη Βραζιλία [video]

Nissan Kicks: ένα crossover που εμπνέεται από τη Βραζιλία [video]

Καλωσορίζουμε άλλο ένα μικρό crossover από τη Nissan, προς το παρόν σε μορφή πρωτοτύπου, το οποίο προορίζεται για τη βραζιλιάνικη αγορά αλλά όχι μόνο.

Η Nissan μας είχε προϊδεάσει με ένα teaser στα μέσα Οκτωβρίου και σήμερα προχώρησε στην επίσημη αποκάλυψη του Kicks, ενός μικρού crossover που έχει σχεδιαστεί με βασικό στόχο να καλύψει τις ανάγκες των Βραζιλιάνων.

Σύμφωνα με τον Mamoru Aoki, υπεύθυνο σχεδιασμού της Nissan στο τμήμα Global Design Strategy, το Kicks «είναι εμπνευσμένο από τους δρόμους της Βραζιλίας και σχεδιασμένο για τους ανθρώπους της». Οι άνθρωποι της Nissan παρατήρησαν πως υπάρχει χάσμα μεταξύ των βαρετών ασημί, μαύρων και άσπρων αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας και του πληθωρικού χαρακτήρα των κατοίκων της. Οπότε έφτιαξαν το Kicks για να το γεφυρώσουν.

Μπορεί να είναι βαμμένο σε ένα όχι ιδιαίτερο γκρι χρώμα, αλλά η οροφή του και κάποιες λεπτομέρειες στις ζάντες και τους προφυλακτήρες έχουν έντονο πορτοκαλί φινίρισμα. Κάτι που, σύμφωνα πάντα με τη Nissan, παραπέμπει στο βραζιλιάνικο ηλιοβασίλεμα. Με μήκος 4,3 m και μεταξόνιο 2,62 m, αν το Kicks θα ταίριαζε στη γκάμα της Nissan ανάμεσα στο Juke και στο Qashqai. Μένει να δούμε αν θα βρει τον δρόμο για την παραγωγή ή αν θα παραμείνει μια σχεδιαστική άσκηση.

Το Nissan Kicks θα είναι το κεντρικό έκθεμα της εταιρίας στο São Paulo International Motor Show που άνοιξε τις πύλες του σήμερα.

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube