Αποκάλυψη, νέο Peugeot 408 Sedan

Αποκάλυψη, νέο Peugeot 408 Sedan

H Peugeot έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του νέου 408 Sedan που θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στο Auto China, στο Πεκίνο, αύριο 20 Απριλίου.

Με συγγενικές σχεδιαστικές γραμμές με το 308 (διαβάστε την πλήρη δοκιμή στο τεύχος του DRIVE που κυκλοφορεί), το ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2014, το νέο 408 ξεχωρίζει από εμπρός με την κομψή μάσκα που διαθέτει μια λεπτή γρίλια και τα ενσωματωμένα φώτα ημέρας LED στα εμπρός φανάρια.

Πηγαίνοντας προς τα πίσω, η οροφή «πέφτει» μαλακά προς τα κάτω, τα πίσω φανάρια αγκαλιάζουν τις γωνίες του αμαξώματος και ξεχωρίζουν οι δύο μπούκες της εξάτμισης.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες για την κινεζική εκδοχή του Peugeot 408 Sedan, που θα κατασκευάζει η κοινοπραξία Dongfeng-PSA, πέρα από την επίσημη επιβεβαίωση ότι το αυτοκίνητο θα πατά πάνω στην πλατφόρμα EMP2 και ότι η γκάμα των μοτέρ θα περιλαμβάνει τον κινητήρα 1.6 THP.



Πηγές του κινεζικού Τύπου, όπως γράψαμε και σε προηγούμενη αναφορά, μιλούν ακόμη και για δύο ατμοσφαιρικά μοτέρ των 1600 και 1.800 κυβικών με 112 και 141 PS αντίστοιχα.

Υπομονή μέχρι την έναρξη του Auto China 2014, την Κυριακή του Πάσχα, οπότε και θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες. Ενδεχομένως δε να υπάρξει και πρόσθετη ενημέρωση σχετικά με την ευρωπαϊκή έκδοση του Peugeot408 Sedan.

[Πηγή Peugeot μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube