Διαρροή: Νέο Peugeot 408 Sedan

Διαρροή: Νέο Peugeot 408 Sedan

Δύο φωτογραφίες του νέου Peugeot 408 Sedan κυκλοφόρησαν online, μόλις δύο μέρες πριν από την πρεμιέρα του στο Πεκίνο.

Οι φωτογραφίες που βλέπετε απεικονίζουν το νέο Peugeot 408 Sedan κινεζικών προδιαγραφών που θα ντεμπουτάρει στο 2014 Beijing Motor Show.

Αλλά όπως και να ’χει, εξωτερικά το αυτοκίνητο δεν θα διαφοροποιείται ουσιαστικά στην ευρωπαϊκή έκδοσή του, αν και είναι άγνωστο προς το παρόν πότε προγραμματίζεται το επίσημο λανσάρισμά της.

Οι προφανείς αλλαγές σε σχέση με το χάτσμπακ 408 είναι το πίσω μέρος, όπου ο πρόβολος έχει μακρύνει αισθητά για να υποδεχτεί τον όγκο του πορτμπαγκάζ. Ταυτόχρονα τα πίσω φανάρια μεγάλωσαν κατά την οριζόντια διάταξή τους.

Το νέο Peugeot 408 Sedan πατά πάνω στην πλατφόρμα EMP2, όπως το χάτσμπακ αλλά και το 308 SW. Το αυτοκίνητο, στην  Κίνα θα κατασκευάζεται από την κοινοπραξία Dongfeng-PSA.
 
Κάτω από το καπό του «κινεζικού» 408 Sedan, η επιλογές για τον υποψήφιο αγοραστή είναι τρεις: Ένας ατμοσφαιρικός 1.600άρης κινητήρας με 112 PS, ένας επίσης ατμοσφαιρικός 1.800άρης με 141 PS, καθώς και ένας 1.6 τούρμπο με 165 PS.


 
Στην ευρωπαϊκή έκδοση του Peugeot 408 Sedan, θα χρησιμοποιηθούν τα ίδια μοτέρ, αλλά σε έκδοση Euro 6, καθώς επίσης και το πρόσφατο 3κύλινδρο 1.200άρι μοτέρ τούρμπο PureTech e-THP που αποδίδει μέγιστη ισχύ 130 ίππων και προσφάτως οδηγήσαμε πάνω στο νέο Citroën C4 e-THP 130.

Το κινεζικών προδιαγραφών Peugeot 408 Sedan θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του την Κυριακή του Πάσχα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, πιθανώς δίπλα δίπλα με το πρωτότυπο χάτσμπακ 408 GT. Η ευρωπαϊκή έκδοση το πιθανότερο είναι να ντεμπουτάρει στο Mondial de l’ Automobile, νωρίς τον Οκτώβριο στο Παρίσι.

[Πηγή carnewschina.com]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube