Αποκάλυψη, νέα Mercedes-Benz SLS AMG GT Final Edition 2014

Αποκάλυψη, νέα Mercedes-Benz SLS AMG GT Final Edition 2014

Ύστερα από τη δημοσιοποίηση μιας ιδιαίτερα κρυπτικής φωτογραφίας-teaser, η Mercedes-Benz αποκάλυψε την SLS AMG GT Final Edition 2014.

Η τελευταία και επετειακή SLS θα κατασκευαστεί σε μόλις 350 κομμάτια, καθένα από τα οποία θα φορά τον 6,3λιτρο V8 από τη στάνταρ SLS AMG GT με ισχύ 592 PS.

Η ειδική αυτή έκδοση περιορισμένης παραγωγής θα ξεχωρίζει από την κάρμπον οροφή και το εμπρός spliter, καθώς και τον ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα και τα νέα φρένα. Επίσης θα υπάρχει βελτιωμένη σχεδίαση στην πίσω πτέρυγα και κάρμπον «φωλιές» για τους εξωτερικούς καθρέφτες, ενώ το κρύσταλλο στα φώτα είναι πλέον φιμέ (!).



Η αντικαταστάτρια της SLS AMG έχει ήδη ανακοινωθεί από τη Mercedes-Benz και το πιθανότερο είναι ότι θα λανσαριστεί το 2014 υπό τα διακριτικά SLC. Με ενδοεταιρική κωδική ονομασία αναγνώρισης «C190», θ είναι μικρότερη από την SLS και πιθανολογείται ότι θα χρησιμοποιεί ένα ολοκαίνουργιο 4λιτρο διτούρμπινο V8 με περίπου 450 PS, το ίδιο μοτέρ που θα χρησιμοποιηθεί και στην προσεχή γενιά της C63 AMG.



Οι πλήρεις λεπτομέρειες για την επετειακή SLS AMG GT Final Edition 2014 θα αποκαλυφτούν την επόμενη εβδομάδα, όταν το αυτοκίνητο κάνει την επίσημη εμφάνισή του στο Los Angeles Auto Show στις 20 Νοεμβρίου και στο Tokyo Motor Show δύο μέρες αργότερα, όπου θα φιγουράρει στο σταντ της Mercedes-Benz μαζί με τη νέα S65 AMG.

[Πηγή Mercedes-Benz] 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube