Mercedes-Benz: Νέα SLS AMG GT

Mercedes-Benz: Νέα SLS AMG GT

Aντικατάσταση της τρέχουσας SLS AMG με ένα ισχυρότερο μοντέλο αποφάσισε η Mercedes. Το νέο μοντέλο έχει το διακριτικό GT και θα προσφέρεται τόσο σε coupe όσο και roadster έκδοση.

Οι κύριες αλλαγές στην SLS AMG GT εντοπίζονται στις επιδόσεις, αφού ο κινητήρας 6,3 λίτρων V8 της AMG που κινούσε την πρόγονή της έχει υποστεί αναπρογραμματισμό του εγκεφάλου αποκτώντας έτσι 20 ακόμα ίππους φθάνοντας τους 599. Αυτό σημαίνει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,7".

Οι επιδόσεις βελτιώνονται και χάρη στην καλύτερη ρύθμιση των σχέσεων στο 7τάχυτο κιβώτιο DCT. Οσον αφορά την οδική συμπεριφορά οι άνθρωποι της AMG, επενέβησαν και στην ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση κάνοντας την πιο σκληρή και στιβαρή. Από τα προγράμματα αφαιρέθηκε πλέον η επιλογή Comfort, ενώ για την καθημερινή χρήση προτείνεται η Sport. Η επιλογή Sport Plus προτείνεται για χρήση σε πίστα ή εξαιρετικά ομαλό οδόστρωμα καθώς προσφέρει τη σκληρότερη ρύθμιση.

Οσον αφορά το εσωτερικό, οι επενδύσεις έχουν αντικατασταθεί με ντελώς νέες από μαύρο δέρμα και αλκαντάρα, που κάνουν έντονη αντίθεση με τα κόκκινα γαζιά και τις κόκκινες ζώνες ασφαλείας. Η νέα Mercedes AMG GT θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τον Οκτώβριο 2012.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube