Αποκαλύφθηκε η Mercedes-Benz CLA Shooting Brake [videos]

Αποκαλύφθηκε η Mercedes-Benz CLA Shooting Brake [videos]

Το νέο στιλάτο station wagon θα βρίσκεται στις εκθέσεις τον Μάρτιο.

Σε παρουσίαση της νέας CLA Shooting Brake προχώρησε η Mercedes-Benz.

To νέο μοντέλο είναι το πέμπτο που βασίζεται στην πλατφόρμα MFA μετά τις A-Class, B-Class, CLA-Class και GLA-Class, επεκτείνοντας την γκάμα της στιλάτης CLA-Class με ένα πρακτικότερο Shooting Brake, στο πρότυπο της μεγαλύτερης CLS Shooting Brake.

Η νέα Shooting Brake έκδοση έχει μήκος 4,63 m, πλάτος 1,78 m και ύψος 1,44 m, και ξεχωρίζει από την χαμηλή γραμμή οροφής και τον αυξημένο κατά 25 λίτρα χώρο αποσκευών σε σχέση με την CLA-Class (495 λίτρα). Ακόμα, το πίσω κάθισμα του νέου μοντέλου διαθέτει και μία πιο “όρθια” θέση για την πλάτη, αυξάνοντας τον χώρο αποσκευών άλλα 100 λίτρα (595). Σε περίπτωση αναδίπλωσης του πίσω καθίσματος δημιουργείται ένας επίπεδος χώρος φόρτωσης 1.354 λίτρων.

Οι εκδόσεις κινητήρα του νέου μοντέλου είναι τέσσερις βενζίνης και δύο πετρελαίου. Η βάση στις εκδόσεις κινητήρα βενζίνης αποτελείται από τον 1.6 turbo των 122 ίππων (CLA 180) και ακολουθούν ο 1.6 turbo με τους 156 ίππους (CLA 200) και ο 2λιτρος turbo με τους 211 ίππους (CLA 250) που μπορεί να εφοδιαστεί και με σύστημα τετρακίνησης 4MATIC. Στην κορυφή της γκάμας είναι η τετρακίνητη CLA 45 AMG με 2λιτρο turbo κινητήρα 360 ίππων.

Στους πετρελαιοκινητήρες οι διαθέσιμες εκδόσεις για αρχή είναι η CLA 200 CDI με τον 2,1 λίτρων των 136 ίππων και η CLA 220 CDI με τον ίδιο κινητήρα, αλλά στους 177 ίππους.

Η νέα Mercedes-Benz CLA Shooting Brake θα βρίσκεται στις εκθέσεις της γερμανικής φίρμας τον ερχόμενο Μάρτιο.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube