Τρεις νέες Mercedes AMG θα βασίζονται στην A45 AMG

Τρεις νέες Mercedes AMG θα βασίζονται στην A45 AMG

Τρία είναι τα αυτοκίνητα που θα βασίζονται στην εκρηκτική Mercedes-Benz A45 AMG και θα λανσαριστούν τον επόμενο χρόνο: SUV, σεντάν και shooting brake (σπορ κουπέ SW).

Η Mercedes-Benz θα προχωρήσει στην κατασκευή τριών ακόμη μοντέλων AMG που θα βασίζονται στα μηχανικά μέρη της A45 AMG. Η νέα σειρά των AMG αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στα Σαλόνια Αυτοκινήτου του 2014.
Η CLA45 AMG φαντάζει ως η πιθανότερη εκδοχή να ανοίξει το χορό στην έκθεση της Νέας Υόρκης τον Μάρτιο, ακολουθούμενη από το SUV GLA45 AMG SUV τον Σεπτέμβριο στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Το τρίτο μοντέλο αναμένεται να είναι CLA45 AMG Shooting Brake ψιθυρίζεται ότι θα ντεμπουτάρει τον Μάρτιο του 2014 στην έκθεση της Γενεύης.

Και τα τρία αυτοκίνητα θα μοιράζονται το δίλιτρο 4κύλινδρο μοτέρ τούρμπο της Α45 AMG που αποδίδει 360 PS, την καλύτερη απόδοση από οποιοδήποτε δίλιτρο κινητήρα παραγωγής. Σε συνδυασμό δε με τα 46,0 kgm ροπής και το 7άρι διπλόδισκο σασμάν, η A45 πετυχαίνει 0-100 km/h σε 4,6” και τελική 250 km/h –ηλεκτρονικά περιορισμένη.     
Οι επιδόσεις των τριών μελλοντικών AMG αναμένεται να είναι ανάλογες της βαρύτερης και λιγότερο αεροδυναμικής CLA. Τα ίδια θα ισχύουν και στον τομέα της κατανάλωσης και των ρύπων, όπου θυμίζουμε ότι η Α45 AMG καταναλώνει 8,3 lt/100 km σε μικτό κύκλο και εκπέμπει CO2 161 g/km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube