Αναβάλλεται η παραγωγή της Maserati Alfieri. Ξανά...

Αναβάλλεται η παραγωγή της Maserati Alfieri. Ξανά...

Μάλλον δεν εκπλήσσει κανέναν που η Maserati μεταθέτει για αργότερα, ακόμη μια φορά, την παρουσίαση του νέου κουπέ.

Τo Alfieri concept θα καταλήξει σε ένα μοντέλο παραγωγής που θα είναι το αρχετυπική Maserati. Πράγμα που δεν μπορεί να ειπωθεί για το μεγάλο SUV Levante, την πιο πρόσφατη προσθήκη στην γκάμα της εταιρείας.

Το μακρύ καπό, η τραβηγμένη καμπίνα και το πολύ χαμηλό ύψος είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν κάθε κουπέ. Στην περίπτωση της Maserati όμως η υλοποίηση είναι πραγματικά μοναδική. Ένας εξαιρετικός συνδυασμός πολυτέλειας και δυναμισμού, που χαρακτηρίζεται από λεπτό γούστο. Το αυτοκίνητο είχε παρουσιαστεί στο Σαλόνι της Γενεύης το 2014. Και όταν η Maserati ανακοίνωσε ότι δεν είναι απλώς ένα εκθεσιακό concept και ότι σκοπεύει να το βάλει σε παραγωγή το 2016, οι λάτρεις της μάρκας ενθουσιάστηκαν.

Δείτε ακόμη Οδηγούμε την Maserati Gran Turismo MC Stradale [video]

Στην πορεία τα σχέδια άλλαξαν. Η πρώτη παράταση για την Alfieri, τοποθετούσε χρονικά την παραγωγή  το 2018, ώστε το 2019 να βγει η Alfieri cabrio. Τότε ήταν η Levante που της είχε πάρει την σειρά προτεραιότητας. Και σήμερα μάθαμε ότι η παραγωγή της Alfieri μετατίθεται για το 2020. Ο λόγος είναι ότι η Maserati θέλει στο μεταξύ να ρίξει το βάρος της στο μοντέλο που θα αντικαταστήσει την Gran Turismo. Άρα, το αυτοκίνητο αυτό θα πρέπει να είναι έτοιμο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ώστε μετά να πάρει σειρά και η Alfieri. Με δεδομένο όμως ότι η Maserati θέλει να γίνει ένας πιο mainstream κατασκευαστής με παραγωγή που θα φτάσει 75.000 κομμάτια, ίσως ένα τόσο εξεζητημένο μοντέλο σαν την Alfieri να πάει ακόμη πιο πίσω.

Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube