Ανανέωση για το Renault Clio

Ανανέωση για το Renault Clio

Η τέταρτη γενιά του γαλλικού σουπερμίνι φρεσκάρεται αισθητικά κι αποκτά μερικούς ακόμα συνδυασμούς κινητήρα-κιβωτίου.

Από το 2012 που παρουσιάστηκε μέχρι και σήμερα, η τέταρτη γενιά του Clio λογίζεται δικαίως ως ένα από τα πιο όμορφα κι εντυπωσιακά σουπερμίνι της αγοράς.

Η Renault όμως αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να το φρεσκάρει (τόσο τη χάτσμπακ όσο και τη Sport Tourer έκδοση) και ξεκίνησε από τα εμπρός φώτα τα οποία πλέον σε μερικές εκδόσεις είναι τεχνολογίας LED. Ελαφρώς αλλαγμένη είναι και η μάσκα ώστε να δίνει ακόμα πιο δυναμική εικόνα, ενώ με βάση ακριβώς αυτό το ζητούμενο έχει ανασχεδιαστεί και ο πίσω προφυλακτήρας.

Στο εσωτερικό έχουν αναβαθμιστεί οι επενδύσεις και η εικόνα των πλαστικών, που πλέον έχουν ποιοτικότερη υφή. Η Renault λέει ότι πλέον ο συνδυασμός της σχεδίασης με την ποιότητα έχει ανέβει επίπεδο. Σε ό,τι αφορά στο infotainment υπάρχουν τρεις επιλογές: Η πρώτη ονομάζεται Media Nav Evolution και η δεύτερη R-Link Evolution. Υπάρχει και μια τρίτη που είναι νέα, περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό των βασικών εκδόσεων και ονομάζεται smart R&Go.

Στο κομμάτι των κινητήρων ό,τι ξέραμε συνεχίζει να ισχύει. Στη βενζίνη, αυτό σημαίνει τον 1.200άρη ατμοσφαιρικό των 75 ίππων, τον τούρμπο 3κύλινδρο 900άρη των 90 ίππων και τον επίσης τούρμπο 4κύλινδρο 1.200άρη με τους 120 ίππους. Στο πετρέλαιο συναντούμε τον 1.5 dCi σε εκδόσεις 75 και 90 ίππων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι τους είναι –προφανώς- σύμφωνοι με το πρωτόκολλο Euro6.

Διαβάστε ακόμα Test drive: Renault Clio 1.5 dCi 90 PS Euro6

Υπάρχουν δύο σημαντικές προσθήκες ωστόσο. Η πιο ενδιαφέρουσα για τη χώρα μας αφορά στον 1.500άρη dCi σε έκδοση με 110 ίππους και χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα συνδυασμού του 1.2 TCe με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο αντί μόνο με το διπλού συμπλέκτη EDC, κάτι που ανεβάζει τους συνολικούς συνδυασμούς κινητήρα-κιβωτίου στους 11.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της γαλλικής εταιρείας, οι παραγγελίες θα ανοίξουν μέσα στο καλοκαίρι και οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube