Ανανέωση για το επαγγελματικό VW Transporter

Ανανέωση για το επαγγελματικό VW Transporter

Περισσότερη τεχνολογία, ανανεωμένη εμφάνιση και πιο αποδοτικοί κινητήρες.

Μετά από το ανανεωμένο, επιβατικό Transporter T6.1 Multivan, η Volkswagen Commercial Vehicles παρουσίασε στην έκθεση "Bauma 2019" την επαγγελματική του έκδοση με κλειστό αμάξωμα van/combi και ανοικτό pick-up με μονή ή διπλή καμπίνα. Το δημοφιλές επαγγελματικό όχημα αποκτά φρεσκαρισμένη εξωτερική σχεδίαση, πιο αποδοτικούς κινητήρες και πολύ περισσότερη τεχνολογία με νέα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Ξεκινώντας από την ανανεωμένη γκάμα κινητήρων, κάτω από το καπό του ανανεωμένου Transporter βρίσκεται ο 2.0 TDI προδιαγραφών Euro-6d-TEMP σε εκδόσεις απόδοσης 90 PS, 110 PS, 150 PS και 199 PS, με τις δύο ισχυρότερες να συνδυάζονται προαιρετικά με το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION. Τέλος υπάρχει και η ηλεκτροκίνητη έκδοση με απόδοση 82 kW και μπαταρία χωρητικότητας έως και 77,6kWh η οποία του χαρίζει αυτονομία 400 km.

VW Transporter T6.1

Το ανανεωμένο Transporter T6.1 απέκτησε σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού και ακόμα περισσότερη τεχνολογία. Το τιμόνι έχει πλέον ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση (αντί για υδραυλική) υποστηρίζοντας τα συστήματα Lane Assist (διατήρηση λωρίδας), Park Assist (αυτόματο παρκάρισμα), Side Protection (ειδοποίηση για οχήματα, εμπόδια ή πεζούς που βρίσκονται κοντά στο όχημα), Rear Traffic Alert (ειδοποίηση για διερχόμενη κίνηση κατά την έξοδο με όπισθεν από χώρο στάθμευσης), Trailer Assist (υποβοήθηση τιμονιού όταν κουβαλά τρέιλερ), Hill Start Assist (υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα) και Post-Collision Braking System (αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση σύγκρουσης).

Στις εκδόσεις με σύστημα δορυφορικής πλοήγησης διατίθεται και η λειτουργία Road Sign Display που δείχνει στην οθόνη τα όρια ταχύτητας. Επιπλέον, τα Van και Combi εξοπλίζονται με Cross Wind Assist που σταθεροποιεί το όχημα σε περίπτωση ισχυρών πλευρικών ανέμων.

VW Transporter T6.1

Ο βασικός εξοπλισμός του μοντέλου είναι πλουσιότερος αφού περιλαμβάνει ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, ηλεκτρικούς καθρέπτες, νέα φωτιστικά σώματα H7, εσωτερικό φωτισμό LED, ηχοσύστημα Composition Audio και συνδεσιμότητα Bluetooth.

Στην ανασχεδιασμένη καμπίνα βρίσκουμε μια πρίζα 230 Volt δίπλα στο κάθισμα του οδηγού και ένα πρακτικό ντουλαπάκι που κλειδώνει κάτω από τα καθίσματα των επιβατών. Οι πλουσιότερες εκδόσεις εξοπλίζονται με το σύστημα ενημέρωσης και τεχνολογίας MIB3 που μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο μέσο eSIM.

Για την ευκολότερη μεταφορά μακρύτερων αντικειμένων, ο χώρος αποσκευών που κλειδώνει ανεξάρτητα από την καμπίνα μπορεί να επεκταθεί κάτω από τα εμπρός καθίσματα αυξάνοντας το μέγιστο μήκος του από 2,45 m σε 2,80 m, ή από 2,90 m σε 3,30 m στην έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube