Alfa Romeo Giulia, επίσημες προδιαγραφές [video]

Alfa Romeo Giulia, επίσημες προδιαγραφές [video]

Η Alfa Romeo ανακοίνωσε όλες τις προδιαγραφές της γκάμας για τη νέα Giulia, που στην έναρξη του εμπορικού λανσαρίσματος θα εκπροσωπηθεί μόνο σε ντίζελ.

Οι ενδιαφερόμενοι για τη νέα Alfa Romeo Giulia, καταρχήν, χρειάζεται να γνωρίζουν ότι μόνο οι δύο εκδόσεις με τον 2,2λιτρο κινητήρα τουρμποντίζελ θα είναι διαθέσιμες από τις 28 Μαΐου.

Το μοτέρ αυτό πρόκειται για το πρώτο ντίζελ της εταιρείας που είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο και κάνει χρήση της πρόσφατης έκδοσης του συστήματος άμεσου ψεκασμού Multijet II. Με τη φτερωτή του τούρμπο να διαθέτει πτερύγια μεταβλητής γεωμετρίας, ο έλεγχός του είναι ηλεκτρικός με στόχο την ταχύτερη απόκρισή του, αλλά και την οικονομία. Επιπλέον, η Alfa χρησιμοποιεί περιστρεφόμενους αντικραδασμικούς άξονες, προφανώς για τη μείωση των κραδασμών, ενισχύοντας έτσι την ποιότητα λειτουργίας του μοτέρ.

Το βασικό μοντέλο τουρμποντίζελ αποδίδει 150 άλογα στις 4.000 rpm και μέγιστη ροπή 38,7 kgm από τις 1.500 rpm. Νούμερα ικανά για να δώσουν στην Giulia χρόνο 8,4” για το σπριντ των 0-100 km/h με το χειροκίνητο 6άρι ή 8,2” με το αυτόματο 8άρι σασμάν. Στο σημείο αυτό να πούμε, ότι όταν το 2,2λιτρο μοτέρ συνδυάζεται με το αυτόματο 8άρι, η μέγιστη ροπή ανεβαίνει στα 45,9 kgm στις 1.750 rpm–στο overboost, φυσικά. H τελική ταχύτητα είναι 220 km/h.

Η πιο ισχυρή έκδοση του τουρμποντίζελ αποδίδει μέγιστη ισχύ 180 PS στις 3.750 rpm, ενώ και εδώ η ροπή είναι πανομοιότυπη με αυτή της πιο «ελαφριάς» έκδοσης, στα 38,7 ή 45,9 kgm. Όσον αφορά τις επιδόσεις, για τα 0-100 km/h χρειάζεται 7,2” ή 7,1” για το αυτόματο και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 230 km/h.

Kαι οι δύο εκδόσεις του 2,2 lt ανακοινώνονται από το εργοστάσιο με πανομοιότυπη κατανάλωση, στα 4,2 lt/100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 είναι 109 g/km.

Η παραγωγή της νέας Giulia αρχικά θα διοχετευθεί στις οκτώ μεγαλύτερες αριστεροτίμονες αγορές της Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Αυστρία, Βέλγιο, Ελβετία και Ολλανδία), με τις υπόλοιπες να ακολουθούν αργότερα. Οι πλήρεις προδιαγραφές για τις δίλιτρες βενζινοκίνητες εκδόσεις των 200 και 280 PS θα ανακοινωθούν αργότερα.

[Πηγή Alfa Romeo]



Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube