Αέρας ανανέωσης για το Audi A1 [video]

Αέρας ανανέωσης για το Audi A1 [video]

Πέρα από τη φρεσκαρισμένη εμφάνιση, το ανανεωμένο A1 λανσάρει και τον 1.0 TFSI.

Με τέσσερα χρόνια στην πλάτη και 500.000 πωλήσεις, ήρθε η ώρα για να παρουσιαστεί το ανανεωμένο σουπερμίνι της Audi, το A1.

Από πλευράς εμφάνισης, το ανανεωμένο A1 φέρει διαφοροποιημένη μάσκα, νέα φώτα και πλουσιότερη χρωματική παλέτα και αξεσουάρ εξατομίκευσης. Ακόμα, οι ελαφρώς διαφοροποιημένοι προφυλακτήρες χάρισαν άλλους δύο πόντους στο μήκος του A1, φτάνοντας τα 3,98 m.

Στην καμπίνα, οι αλλαγές εντοπίζονται στα νέα διακοσμητικά, τις νέες ταπετσαρίες και φυσικά στις περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Η ανανέωση επηρέασε ακόμα το ηλεκτροϋδραυλικό τιμόνι και την ανάρτηση του Α1 που έχουν επαναρυθμιστεί, με τον έξτρα εξοπλισμό να περιλαμβάνει και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση.

Οι μεγάλες αλλαγές για το ανανεωμένο Audi A1 έρχονται από την γκάμα κινητήρων, που περιλαμβάνουν για πρώτη φορά στην ιστορία της γερμανικής φίρμας 3κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε στην παραγωγή τον 1.0 TFSI του Ομίλου. Η βασική έκδοση κινητήρα, που αντικαθιστά την 1.2 TFSI των 86 ίππων, είναι ο νέος 3κύλινδρος τούρμπο 1.0 TFSI με 95 ίππους που σύμφωνα με τον κατασκευαστή καταναλώνει 4,3 lt/100 km και εκπέμπει 99 gr/km CO2. Ακολουθούν οι εκδόσεις με τον 1.4 TFSI στους 125 και στους 150 ίππους στην έκδοση CoD (+10 ίππους). Ο 1.4 twincharged TFSI των 185 ίππων αντικαταστάθηκε από τον 1.8 TFSI των 192 ίππων που πρωτοείδαμε στο ανανεωμένο VW Polo GTI.

Στους ντίζελ, η βάση πλέον αποτελείται από τον 3κύλινδρο 1.4 TDI ultra (το πρώτο ultra μοντέλο στην γκάμα του Α1) των 90 ίππων που καταναλώνει, σύμφωνα πάντα με τον κατασκευαστή, 3,4 lt/100 km και εκπέμπει 89 gr/km CO2. Ο άλλος πετρελαιοκινητήρας είναι ο φρεσκαρισμένος 4κύλινδρος 1.6 TDI με απόδοση 115 ίππων.

Τέλος, όλοι οι κινητήρες μπορούν να εφοδιαστούν με το 7άρι ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic (στάνταρ στο 1.8 TFSI), ενώ στην κορυφή της γκάμα παραμένει ως έχει το τετρακίνητο S1 με τους 231 ίππους.

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube