$300.000 πουλήθηκε η πρώτη Ford Mustang GT 2015 παραγωγής

$300.000 πουλήθηκε η πρώτη Ford Mustang GT 2015 παραγωγής

Η πρώτη Ford Mustang GT 2015 πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Barrett-Jackson, στο Scottsdale της Αριζόνα, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Τα δικαιώματα της πρώτης Ford Mustang GT 2015 που θα αφήσει τη γραμμή παραγωγής πουλήθηκαν στον πλειοδότη της δημοπρασίας του οίκου Barrett-Jackson που έγινε στο Scottsdale, στην Αριζόνα, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Το τελικό χτύπημα έφτασε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των $300.000 ή, αν θέλετε, €221.140, όπου το επιπλέον ποσό από την πραγματική αξία του αυτοκινήτου θα δοθεί στο ίδρυμα έρευνας για το διαβήτη JDRF - Juvenile Diabetes Research Foundation.

Όπως αναφέραμε, επρόκειτο για τη δημοπράτηση των δικαιωμάτων της πρώτης Ford Mustang GT 2015, με το αυτοκίνητο που επιδείχτηκε στη δημοπρασία της Barrett-Jackson να είναι ένα μοντέλο προ-παραγωγής. Αυτό σημαίνει ότι ο δωρητής-πλειοδότης θα μπορεί να διαλέξει χρώμα, καθώς και τα έξτρα του αυτοκινήτου. Επίσης, το αυτοκίνητο θα υπογραφεί από το τιμ που σχεδίασε τη Ford Mustang GT 2015, καθώς και επιγραφή με τις ευχαριστίες του ιδρύματος JDRF για τη δωρεά.

Η νέα Mustang αρχικά θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις: Τη βασική V6, μια μεσαία έκδοση με 4κύλινδρο κινητήρα τούρμπο –τον 2.3 EcoBoost με 305 PS που θα φορά και το προσεχές Focus RS- και την κορυφαία με V8, όπως η Mustang GT που δημοπρατήθηκε στο Scottsdale. Η κορυφαία Mustang από τον 5λιτρο V8 αποδίδει ισχύ 426 PS και ροπή 53,8 kgm.

Η παραγωγή της νέας Mustang θα ξεκινήσει τους προσεχείς μήνες και τα πρώτα κομμάτια αναμένεται να τα δούμε στις εκθέσεις των ΗΠΑ την άνοιξη. Επίσης στο πλαίσιο για τα 50χρονα της Mustang, η Ford αναμένεται να κάνει μεγάλο ντόρο και πιθανώς να παρουσιάσει μια ειδική γενέθλια έκδοση.

[Πηγή motorauthority]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube