Το ConnectedDrive φέρνει τα καλύτερα apps στο αυτοκίνητο

Το ConnectedDrive φέρνει τα καλύτερα apps στο αυτοκίνητο

Με μια πληθώρα εφαρμογών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσω του BMW ConnectedDrive, το αυτοκίνητο παντρεύεται απόλυτα με το smartphone σας.

Η εποχή που ο εξοπλισμός ενός αυτοκινήτου περιοριζόταν στα στοιχεία που επέλεγε ο αγοραστής κατά την αγορά του, έχει περάσει προ πολλού. Με την πλατφόρμα συνδεσιμότητας BMW ConnectedDrive, το αυτοκίνητο ενσωματώνει όλες τις νέες δυνατότητες του smartphone σου.

Οι δυνατότητες είναι ανεξάντλητες και καλύπτουν κάθε ανάγκη ή απαίτηση. Η εφαρμογή BMW Connected, που εγκαθίσταται στο smartphone του οδηγού, αποτελεί την πύλη μέσα από την οποία εκείνο επικοινωνεί με το αυτοκίνητο. Οι συμβατές εφαρμογές μπορούν έτσι να χρησιμοποιηθούν μέσα από το σύστημα infotainment του αυτοκινήτου, με το χειριστήριο του iDrive, το εξελιγμένο χειριστήριο αφής iDrive Touch, την οθόνη αφής ή με φωνητικές εντολές.

Για παράδειγμα, μια τοποθεσία που έχετε βρει από το smartphone σας, στο internet ή στις εφαρμογές Google Maps και Apple Maps, μπορεί να μεταφερθεί απευθείας στο αυτοκίνητο ενώ βρίσκεστε ακόμη μακριά από αυτό, και να αποθηκευτεί ως επόμενος προορισμός με ένα μόνο «κλικ». Επιπλέον, επιλέγοντας την επιθυμητή ώρα άφιξης, το σύστημα ενημερώνεται από το Open Mobility Cloud της BMW για τις τρέχουσες κυκλοφοριακές συνθήκες στη διαδρομή, και σας προτείνει τον ιδανικό χρόνο αναχώρησης.



Οι συναντήσεις που είναι αποθηκευμένες στο ημερολόγιο του smartphone του χρήστη, μπορούν να εισαχθούν αυτόματα στο BMW Connected. Έτσι ξεγνοιάζετε για το πρόγραμμα της ημέρας, αφού… φροντίζει άλλος γι’ αυτό. Ακόμη, στην περίπτωση που το καύσιμο στο ρεζερβουάρ δεν επαρκεί για τη διαδρομή, μπορούν να προγραμματιστούν από πριν οι απαραίτητες στάσεις για ανεφοδιασμό. Και για τους κατόχους ηλεκτρικών ή επαναφορτιζόμενων υβριδικών BMW, να υπολογιστεί ο χρόνος που απομένει μέχρι τη συμπλήρωση του απαραίτητου ποσοστού φόρτισης. Ο οδηγός ενημερώνεται για αυτά μέσα από το smartphone ή το smartwatch του.

Η εφαρμογή Share Live Trip Status, καταργεί την ανάγκη τηλεφωνημάτων με σκοπό το… «που είσαι;». Τα πρόσωπα που επιλέγει ο οδηγός ενημερώνονται ζωντανά για την πορεία του οδηγού και για τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξης στον προορισμό του, κάτι που αυξάνει την ασφάλεια κάθε μετακίνησης. Επιπλέον, με τη λειτουργία πλοήγησης Door-to-Door της εφαρμογής BMW Connected, ο χρήστης μπορεί να συνεχίσει να λαμβάνει οδηγίες καθοδήγησης προς τον προορισμό του στο smartphone του όταν παρκάρει το αυτοκίνητό του και πρέπει να συνεχίσει με τα πόδια. Και, αντίστροφα, η εφαρμογή τον οδηγεί στο σταθμευμένο αυτοκίνητό του, για την αναχώρηση.



Εκτός από τις εφαρμογές της ίδιας της BMW, το ConnectedDrive μπορεί να ενσωματώσει μια πληθώρα εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών. Εφαρμογές μουσικής και ψυχαγωγίας, όπως το Spotify ή το Deezer, επικοινωνίας με την οικογένεια σας, όπως το Life360, και βέβαια κοινωνικά δίκτυα, όπως το Twitter. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα χειρισμού ενός έξυπνου σπιτιού, μέσα από τις εφαρμογές SmartThings της Samsung και Smart Home της Deutsche Telekom. Και η λίστα των εφαρμογών για συσκευές Android ή iOS που είναι συμβατές με το ConnectedDrive αυξάνεται συνεχώς. Τελευταία προσθήκη, είναι η ενσωμάτωση της φωνητικής υπηρεσίας Alexa, της Amazon.

Ο οδηγός μπορεί μέσω φωνητικών εντολών να αναζητά πληροφορίες, να επιλέγει τραγούδια από την αγαπημένη του playlist, να ενημερώνεται για τον καιρό στον προορισμό του κ.ά. Κι αν στη μέση του ταξιδιού διαπιστώσει ότι έχει ξεχάσει κάτι, μπορεί να ζητήσει από την Alexa να το παραγγείλει, μέσω διαδικτύου. Αντίστοιχα, μέσω της Alexa μπορεί ενώ ακόμα βρίσκεται στο σπίτι να μαθαίνει με μια ερώτηση την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας ή την υπάρχουσα ποσότητα καυσίμου, ή να ορίζει τη θερμοκρασία του κλιματισμού του αυτοκινήτου, πριν ξεκινήσει. Σύντομα, αντίστοιχες δυνατότητες θα υπάρχουν και μέσω του ψηφιακού βοηθού Google Assistant.

Ο θαυμαστός κόσμος των διασυνδεδεμένων αυτοκινήτων δεν είναι ένα μελλοντικό πλάνο. Είναι πραγματικότητα, την οποία βιώνουν καθημερινά όσοι οδηγούν BMW, χάρη στο ConnectedDrive.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube