Walter Rӧhrl: Τα αυτοκίνητα είναι πλέον υπερβολικά γρήγορα για το ’Ring

Walter Rӧhrl: Τα αυτοκίνητα είναι πλέον υπερβολικά γρήγορα για το ’Ring

Όταν μια τέτοια δήλωση γίνεται από το συγκεκριμένο άνθρωπο, αποκτά πολύ περισσότερη σημασία.

Αναμφίβολα, τα σύγχρονα σπορ αυτοκίνητα έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο.

Στο επίπεδο που ορίζουν οι τεράστιες ιπποδυνάμεις, αλλά και η εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία τόσο στον τομέα της μηχανολογίας όσο και της αεροδυναμικής. Με αυτά τα δεδομένα, ο ζωντανός θρύλος που ονομάζεται Walter Rӧhrl κι έχει περάσει ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής του οδηγώντας κι εξελίσσοντας Porsche, δήλωσε ότι πλέον τα αυτοκίνητα έχουν γίνει υπερβολικά γρήγορα για το Nϋrburgring.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Εγκεφαλικό: Οι Walter Rӧhrl και Mark Webber οδηγούν τη νέα Porsche 911 GT2 RS και μένουν άφωνοι [video]

Για την ακρίβεια ανέφερε ότι οι ταχύτητες που μπορούν να αναπτύξουν είναι επικίνδυνες, αφού ακόμα κι εάν καταφέρνουν να εκμεταλλεύονται ζηλευτά την αεροδυναμική πίεση, δεν μπορούν να συναγωνιστούν τα αγωνιστικά.

«Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο λάθους με τέτοιες ταχύτητες. Για παράδειγμα με την 911 GT2 RS στρίβεις την Schwedenkreuz με 295 km/h και την Fuchsrohre με 270 km/h. Και πιστέψτε με, ξέρω όλα τα ατυχήματα που έχουν γίνει εκεί τα τελευταία 20 χρόνια».

Είναι σαφές ότι ο Rӧhrl έχει δίκιο σε μεγάλο βαθμό, αφού σε τέτοιες συνθήκες το παραμικρό λάθος ή η παραμικρή ατυχία μπορεί να αποβεί μοιραία. Τέτοιο παράδειγμα ήταν πέρυσι το Koenigsegg One:1, που είχε μια πολύ σοβαρή έξοδο εξαιτίας της αστοχίας ενός από τους αισθητήρες του ABS.

Γι’ αυτό και δεν ήταν παρών κατά τη χρονομέτρηση της 911 GT2 RS στον γύρο των 6:43.3 που την κατέστησε το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής στην Πράσινη Κόλαση. Ο 70χρονος Rӧhrl ανέφερε ότι όσο μεγαλώνει είναι όλο και λιγότερο πρόθυμος να παίρνει τα ρίσκα που έπαιρνε σε μικρότερη ηλικία, ωστόσο αστειευόμενος είπε ότι δεν ήταν εκεί επειδή πλέον η διαδρομή από το σπίτι του μέχρι την πίστα έχει πολλή κίνηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Walter Rӧhrl ακόμα το «έχει» στα 70 του! [video]

Σκεφτείτε τώρα ότι αυτές οι δηλώσεις έγιναν από έναν δύο φορές Πρωταθλητή Ράλι ο οποίος προτίμησε να μη δημιουργήσει οικογένεια για να μη την σκέφτεται και σηκώνει το πόδι του από το γκάζι, και θα καταλάβετε πόσο επικίνδυνη είναι η χρονομέτρηση ενός τέτοιου αυτοκινήτου στο ’Ring.

Ωστόσο, η Porsche ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει τις δοκιμές στη συγκεκριμένη πίστα, αφού παραμένει ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την εξέλιξη των νέων σπορ αυτοκινήτων κι αυτό ισχύει για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία.

[Πηγή: Motorauthority.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube