Ο Walter Röhrl ακόμα το «έχει» στα 70 του! [video]

Ο Walter Röhrl ακόμα το «έχει» στα 70 του! [video]

Δείτε τον θρύλο των ράλι να οδηγεί στο όριο τη νέα Porsche 911 GT3 και να αναλύει τη συμπεριφορά της.

Μετά τη λαμπρή αγωνιστική καριέρα του στις ειδικές διαδρομές και τις πίστες, ο Walter Röhrl δούλεψε για πολλά χρόνια ως επίσημος δοκιμαστής-εξελικτής της Porsche.

Ο Γερμανός, που έχει ψηφιστεί ως ο «Καλύτερος οδηγός ράλι στην Ιστορία» κι έχει χαρακτηριστεί «μεγαλοφυία σε τροχούς» από τον Niki Lauda, έχει κλείσει τα 70 από τον περασμένο Μάρτη, αλλά δεν έχει ξεχάσει να οδηγεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι δώρο δέχτηκε ο Walter Röhrl για τα 70ά του γενέθλια;

Μας το δείχνει εδώ σε μια πίστα στην Ανδαλουσία της Ισπανίας, οδηγώντας τη νέα Porsche 911 GT3 με το χειροκίνητο κιβώτιο. Σε ένα video του επίσημου περιοδικού της Porsche, Christophorus, ο θρυλικός άσος μας δίνει ένα «Μάθημα Οδήγησης», αναλύοντας τη συμπεριφορά της GT3 σε οριακό ρυθμό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι Walter Röhrl και Mark Webber οδηγούν τη νέα Porsche 911 GT2 RS [video]

Όπως μας λέει, ο Röhrl βρίσκει το αυτοκίνητο πολύ σωστά ζυγισμένο, να μην εμφανίζει ούτε υποστροφή ούτε υπερστροφή, που θα επηρέαζαν το χειρισμό στο όριο και θα χαλούσαν το χρόνο στην πίστα - και τα λάστιχα.

Επίσης, δείχνει εντυπωσιασμένος από την ελκτική πρόσφυση που δίνει η πισωμήχανη διάταξη κι επιτρέπει στην GT3 να βάζει χωρίς κανένα πρόβλημα και τα 500 άλογά της στην άσφαλτο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη νέα Porsche 911 GT3

Δείτε τον Röhrl , ακούστε τον, και ευχηθείτε να είμαστε όλοι σαν αυτόν όταν περάσουμε τα 70 (αν και το μαλλί δεν πιστεύω να είναι το φυσικό του σε αυτή την ηλικία...).

 [Πηγή: Porsche μέσω YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube