Volkswagen: Προς κατάργηση τα Scirocco και Beetle;

Volkswagen: Προς κατάργηση τα Scirocco και Beetle;

Οι περικοπές που έχει πυροδοτήσει το dieselgate, φαίνεται ότι απειλούν το μέλλον τόσο του Scirocco όσο και του σύγχρονου Σκαραβαίου.

Στο πρόσφατο ετήσιο συνέδριο της Volkswagen, το κεφάλαιο «νέα μοντέλα» είχε μια δυσάρεστη είδηση για το Scirocco και το Beetle.

Ο Arno Antlitz, μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας, δήλωσε ότι τα δύο προαναφερθέντα μοντέλα έχουν συναισθηματική απήχηση και προσδίδουν κύρος, αλλά και ότι στη σύγχρονη εποχή η διαδοχή των μοντέλων δεν είναι πάντα το ζητούμενο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το νέο Volkswagen Scirocco 2.0 TSI GTS

Για το Beelte πάντως η σκέψη αφορά μόνο την κλειστή έκδοση, αφού η ανοιχτή τα πάει καλύτερα σε πωλήσεις και αναμένεται να μείνει το μοναδικό ανοιχτό μοντέλο της εταιρείας μετά και την παύση της παραγωγής του Golf Cabriolet.

Με τη γλώσσα των αριθμών, κατά τη διάρκεια του 2016 οι συνολικές πωλήσεις του Beetle ήταν 25.127 σε παγκόσμια κλίμακα. Πάνω από τις διπλάσιες σε σύγκριση με του Scirocco δηλαδή. Αξίζει να αναφέρουμε πάντως ως μέτρο σύγκρισης ότι και τα δύο μοντέλα μαζί, πούλησαν όλο το 2016 λιγότερο από όσο πούλησε το Golf μόνο τον Ιανουάριο του 2017.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε το νέο Volkswagen Beetle Dune

Αν και δεν είναι ακόμα σίγουρο, με βάση τις περικοπές που έχει ανακοινώσει η εταιρεία προκειμένου να περιορίσει τις οικονομικές συνέπειες του dieselgate, δεν είναι καθόλου απίθανο τελικά να μην υπάρξει διάδοχη κατάσταση για τα προαναφερθέντα μοντέλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το νέο Volkswagen Golf 1.6 TDI

Κι αυτό παρότι η Volkswagen πρόσφατα αποκάλυψε την πρόθεσή της να διαθέσει στην αγορά πιο συναισθηματικά μοντέλα. Με βάση όμως αυτά που ξέρουμε μέχρι τώρα, δεν είναι καθόλου απίθανο αυτό το ρόλο να παίξει η νέα γενιά ηλεκτρικών μοντέλων της, δηλαδή οι εκδόσεις παραγωγής των πρωτότυπων ID, ID Buzz και ID Crozz.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube