Volkswagen και Tata υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας

Volkswagen και Tata υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας

Σύμφωνα με πληροφορίες η Volkswagen και η ινδική Tata βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την από κοινού εξέλιξη οχημάτων που θα προορίζονται ειδικά για την αγορά της Ινδίας

Σύμφωνα με πληροφορίες το Volkswagen Group υπέργραψε μνημόνιο συμφωνίας με την Tata Motors προκειμένου από κοινού να διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας στην αγορά της Ινδίας, στο πλαίσιο μιας νέας προσπάθειας της Volkswagen να διεισδύσει στις αγορές χαμηλού κόστους.

Μετά από μήνες συνομιλιών οι δύο εταιρείες υπέγραψαν το συγκεκριμένο μνημόνιο προκειμένου να εμβαθύνουν τις ανταλλαγές τεχνολογίας, εξαρτημάτων και πατωμάτων αλλά και να αναλύσουν τις επικαλύψεις που θα προκύψουν από μια συνεργασία. Η VW κάνει μια μεγάλη επένδυση στα ηλεκτρικά οχήματα και προσπαθεί να εισέλθει σε νέες αγορές, σε μία προσπάθεια να ανακάμψει από το dieselgate. Είναι μάλιστα η δεύτερη προσπάθεια της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να διεισδύσει στις αναπτυσσόμενες αγορές. Είχε προηγηθεί μια συμμαχία με τη Suzuki Motor, η οποία κατέρρευσε το 2015 εν μέσω σφοδρών αλληλοκατηγοριών.

Η Tata Motors, που έχει στην ιδιοκτησία της την βρετανική Jaguar Land Rover, αναπροσαρμόζει τις λειτουργίες της στην εγχώρια αγορά της Ινδίας. Στο πλαίσιο αυτό θέλει να μειώσει τον αριθμό των πατωμάτων σε δύο από έξι που είναι σήμερα, να βελτιώσει την παραγωγικότητα και να προσαρμοστεί γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά στις νέες τάσεις της αγοράς. «Επιβεβαιώνουμε ότι βρισκόμαστε σε συζητήσεις με την VW για μια πιθανή συνεργασία αλλά οποιαδήποτε ανακοίνωση θα γίνει στον κατάλληλο χρόνπ» είπε ένας εκπρόσωπος της Tata.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Νέα premium μάρκα από την Tata Motors


Ο αντίστοιχος εκπρόσωπος της Volkswagen είπε ότι η εταιρεία συζητάει τρόπους ώστε να επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων της με μοντέλα ειδικά φτιαγμένα για την Ινδία, τόσο δικά της, όσο και σε συνεργασία με άλλους εταίρους. Η Ινδία έχει ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό διείσδυσης αυτοκινήτων, αλλά είναι η δεύτερη σε πληθυσμό χώρα του Πλανήτη και οι δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες βλέπουν σε αυτή ένα τεράστιο πεδίο ανάπτυξης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην Ινδία αναμένεται να διπλασιαστούν μέχρι το 2025, στα 7,1 εκατομμύρια, από 3,4 εκατομμύρια που ήταν το περασμένο έτος.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube