Νέα premium μάρκα από την Tata Motors

Νέα premium μάρκα από την Tata Motors

Η νέα μάρκα Tamo έχει στόχο να αναβαθμίσει την εικόνα του Ινδού κατασκευαστή.

Η Tata Motors θα παρουσιάσει στην προσεχή Έκθεση της Γενεύης ένα νέο πρωτότυπο που θα μας προϊδεάσει για το πρώτο μοντέλο της νέας “premium” εταιρείας Tamo.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο είναι ένα διθέσιο και κεντρομήχανο σπορ κουπέ, και σύμφωνα με τους Ινδούς συναδέλφους μας, η εσωτερική ονομασία του πρωτότυπου είναι Futuro. Ακόμα, το ξεχωριστό αυτό πρωτότυπο θα αποτελεί τον καθρέφτη της νεοσυσταθείσας φίρμας και θα παραχθεί σε μόλις 250 κομμάτια.

Σκοπός της δημοσίευσης των σχεδίων της Tata Motors, που έχει για θυγατρική της την Jaguar Land Rover Limited, είναι η αναβάθμιση του το εμπορικού της προφίλ.

«Όλα γίνονται για να φέρουμε γρήγορα νέες τεχνολογίες και ιδέες στην αγορά», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος Guenter Butschek σε μία εκδήλωση στη Βομβάη. Και κατέληξε λέγοντας «Τελικά αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε και να φέρουμε στα σημερινά δεδομένα και τις επικρατούσες τάσεις μερικά από τα πρωτότυπά μας».

Ο κ. Butschek δεν αποκάλυψε πόσα έχουν επενδύσει έως τώρα σαν εταιρεία. Ο CEO Ratan Tata είπε ότι το πρώτο αυτοκίνητο με το σήμα της Tamo, ονομασία που προέρχεται από τα δύο πρώτα γράμματα των λέξεων Tata Motors, θα παρουσιαστεί στην Έκθεση της Γενεύης, αλλά δεν γνωρίζουμε λεπτομερείς πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του πρωτότυπου σπορ κουπέ.

«Το τμήμα Tamo θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του πρώτου μοντέλου με την αρχή του επόμενου οικονομικού έτους», ανέφερε ο Υπεύθυνος του Τμήματος Επιβατικών Οχημάτων της Tata Motors Mayank Pareek. Επιπλέον, τα νέα μοντέλα της Tamo θα βασίζονται πάνω σε νέες πλατφόρμες και θα χρησιμοποιούν όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες.

Τέλος, η Tata Motors δεν ανέφερε εάν τα νέα μοντέλα της Tamo θα πωλούνται εκτός Ινδίας, αλλά είπε ότι θα επικεντρωθεί αρχικά στην κατασκευή μικρού όγκου αυτοκινήτων και στις νέες τεχνολογίες.

[Πηγή: Autocar India, Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube