To VW Tiguan κοντράρει σε πωλήσεις το Golf

To VW Tiguan κοντράρει σε πωλήσεις το Golf

Το πιο καλά πουλημένο χάτσμπακ στην Ευρώπη αντιμετωπίζει σοβαρή πτώση στις πωλήσεις του εις όφελος του VW Tiguan.

To αυτοκίνητο που εν πολλοίς ανακάλυψε -στην πραγματικότητα ήταν το Renault 16-, προσδιόρισε και συνεχίζει να το κάνει, τον τύπο αμαξώματος «χάτσμπακ» δείχνει ότι βρίσκεται σε μεγάλους μπελάδες.

Οι πωλήσεις του Volkswagen Golf στην Ευρώπη έπεσαν κατά 28% τον Απρίλιο, με πηγές μέσα από την εταιρεία να σημειώνουν κανιβαλισμό πωλήσεων από το νέο Tiguan, που βρίσκεται σε τροχιά να το προσπεράσει μέσα στο 2017.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Volkswagen Golf 1.6 TDI

Το Golf, είτε σε χάτσμπακ είτε σε Variant, υποφέρει από διψήφια πτώση στις πωλήσεις στις πέντε κύριες αγορές της Ευρώπης: Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία. Μολονότι παραμένει ένα από τα καλύτερα πουλημένα αυτοκίνητα παγκοσμίως, το Golf χάνει έδαφος παρά την πρόσφατη ανανέωσή του, που από τον Απρίλιο λανσαρίστηκε και στην Ελλάδα, αλλά η ανανέωση εκτιμάται ότι θα αμβλύνει την καμπύλη της πτώσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Volkswagen Tiguan 1.6 TDI BMT

Η Volkswagen είχε πουλήσει παγκοσμίως 209.764 Golf μέχρι το τέλος Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της JATO Dynamics, νούμερο που είναι κατά 7,6% χαμηλότερο από το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Αντίθετα, το Tiguan που οι εκτιμήσεις λένε ότι θα προσπεράσει το Golf στις πωλήσεις κατά το τέταρτο 3μηνο του έτους, σημείωσε αύξηση κατά 47,9% κατά το πρώτο 3μηνο του 2017, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2016, φτάνοντας τις 172.623 αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 4MOTION DSG

Το Tiguan όμως δεν είναι το μόνο μοντέλο που έχει να αντιμετωπίσει το Golf (μοιράζονται την ίδια αρχιτεκτονική MQB), αλλά κανιβαλίζεται και από άλλο μοντέλο του ομίλου επί της ιδίας πλατφόρμας, το Škoda Octavia, 29ο στην παγκόσμια κατάταξη των πωλήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Škoda Octavia 1.0 TSI

Το πιο εμβληματικό μοντέλο της Volkswagen ενδέχεται να αντιμετωπίσει ακόμα μεγαλύτερη πίεση από το νέο Polo που έρχεται ύστερα από το φθινόπωρο, καθώς και από το μεγαλύτερο Tiguan Allspace και το μικρότερο Tiguan Coupé. Στην εξίσωση θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τα δύο μικρότερα SUV/crossover που θα βασίζονται στα πρωτότυπα T-ROC και T-Cross.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube