Video του θανατηφόρου δυστυχήματος της Uber

Video του θανατηφόρου δυστυχήματος της Uber

H αστυνομία δημοσίευσε πλάνα του δυστυχήματος όπου μια ποδηλάτισσα σκοτώθηκε από αυτόνομο αυτοκίνητο της Uber.

To video της Tempe Police δείχνει τη στιγμή του δυστυχήματος από κάμερα στο ταμπλό, καθώς και την αντίδραση -ή μαλλον τη μη αντίδραση- του εφεδρικού οδηγού «ασφαλείας» από άλλη κάμερα.

Οι πρώτες βοήθειες έφτασαν σύντομα στον τόπο  του ατυχήματος και η ποδηλάτισσα μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο. Δυστυχώς ήταν πλέον πολύ αργά για την άτυχη γυναίκα, η οποία έσπρωχνε το ποδήλατό της διασχίζοντας το δρόμο εκτός διάβασης πεζών.

Σημαντικό είναι να πούμε ότι τη στιγμή του δυστυχήματος, το Volvo XC90 της Uber ήταν σε λειτουργία αυτόνομης οδήγησης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος με αυτόνομη οδήγηση

Μετά το δυστύχημα, η Uber ανέστειλε το πρόγραμμα εξέλιξης αυτόνομων αυτοκινήτων στην Tempe, το Pittsburgh, το San Francisco και το Toronto, ανακοινώνοντας ότι συνεργάζεται με τις Αρχές στις συνεχιζόμενες έρευνες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτόνομο όχημα της Uber εμπλέκεται σε ατύχημα

Η Toyota επίσης ανέστειλε τις δικές της δοκιμές αυτόνομων αυτοκινήτων, λόγω της «συναισθηματικής επίδρασης» που μπορεί να είχε το δυστύχημα της Uber στους οδηγούς δοκιμών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Toyota δεν είχε αποφασίσει ακόμη, μία εβδομάδα πριν το δυστύχημα, αν θα αγοράσει το αυτόνομο λογισμικό της Uber, και δεν έχει ανακοινώσει έκτοτε τίποτε σχετικό.

ΣΗΜ. Το παρακάτω video περιέχει σκηνή που μπορεί να σοκάρει

[Πηγή: Tempe Police μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube