Το Toyota Hilux δεν πέρασε το «τεστ του ταράνδου» [video]

Το Toyota Hilux δεν πέρασε το «τεστ του ταράνδου» [video]

Αμεση αντίδραση της Toyota που εξέφρασε επιφυλάξεις για το αποτέλεσμα και ζήτησε τα δεδομένα της δοκιμής για να τα μελετήσει.

Δεν τα κατάφερε και τόσο καλά στο περίφημο τεστ αποφυγής του ταράνδου το Toyοta Hilux. Πρόκειται για το γνωστό τεστ που στο παρελθόν έχει βάλει σε μεγάλους μπαλάδες ουκ ολίγους κατασκευαστές και τους ανάγκασε να αλλάξουν ριζικά τα αυτοκίνητά τους για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του.

Το τεστ έκανε το σουηδικό περιοδικό Teknikens Varld. Στο τεστ υποβλήθηκαν ταυτόχρονα και όλα σχεδόν τα ανταγωνιστικά αυτοκίνητα του Hilux, αλλά -σύμφωνα πάντα με το περιοδικό- το Toyota ήταν το μόνο που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. Τα αυτοκίνητα μετρήθηκαν έχοντας το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Τοyota Hilux Double Cab 2.4 150 PS

Αμέσως ύστερα από τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων υπήρξε άμεση αντίδραση από την Toyota Σουηδίας, η οποία εμμέσως αμφισβήτησε τα αποτελέσματα του τεστ, δηλώνοντας πως το αυτοκίνητο στη διάρκεια της εξέλιξης του έχει περάσει με επιτυχία όλα τις ανάλογες δοκιμές και ακόμη πιο σκληρές. Μάλιστα ζήτησε όλα τα δεδομένα που καταγράφηκαν για να μελετηθούν από τους μηχανικούς της εταιρείας, σημειώνοντας με νόημα πως στη συγκεκριμένη δοκιμή υπήρξαν μηχανολογικές μεταβλητές και συνθήκες οι οποίες θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν, χωρίς όμως να διευκρινίζουν τι ακριβώς εννοούν. 

Δείτε το video με τη δοκιμή του Hilux, αλλά και του ανταγωνισμού του 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube