Τι δείχνει στο δυναμόμετρο μια Mercedes-Benz με… 650.000 km; [video]

Τι δείχνει στο δυναμόμετρο μια Mercedes-Benz με… 650.000 km; [video]

Πόσο θεωρείτε ότι αντέχει ένας κινητήρας, αν συντηρείται σωστά; Υπάρχει περίπτωση να αποδίδει σαν καινούργιος, μετά από εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα;

Σε αντίθεση με το κόκκινο κρασί, τα αυτοκίνητα δεν γίνονται καλύτερα όσο παλιώνουν. Ειδικά όταν έχουν διανύσει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, αν δεν έχουν γίνει αισθητά χειρότερα, θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι.

Ο Alex Palmeri, παρουσιαστής του διαδικτυακού καναλιού LegitStreetCars αποφάσισε να διαπιστώσει πώς επηρεάζει ο χρόνος και η χρήση την απόδοση ενός αυτοκινήτου, χρησιμοποιώντας ως πειραματόζωο μια Mercedes-Benz E55 AMG του 2003. Ένα αυτοκίνητο με μηχανικά υπερτροφοδοτούμενο V8 5,5 lt που ως καινούργιος απέδιδε θεωρητικά 476 PS (ή 469 bhp) και 71,4 kgm. Τα προηγούμενα 14 χρόνια της ζωής της, η συγκεκριμένη Ε55 πρέπει να μη σταμάτησε ποτέ να κινείται, αφού το οδόμετρό της σήμερα γράφει… 402.000 μίλια, δηλαδή 647.000 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το GT-R 3.000 ίππων της ETS θέλει να διαλύσει το δυναμόμετρο! [videos]

Με 3η σχέση στο κιβώτιο, όπως προτείνεται για τις Mercedes-Benz Ε55 AMG από τον εξειδικευμένο βελτιωτικό οίκο Eurocharged, το αυτοκίνητο σπίναρε πάνω στα ράουλα, οπότε η ροπή δεν ήταν η αναμενόμενη. Με την τρίτη προσπάθεια, με έξτρα βάρος πάνω από τους πίσω τροχούς, η ροπή έφτασε τα 62,2 kgm. Η ισχύς παρέμενε σε όλες τις μετρήσεις πάνω από τους 360 ίππους, με μέγιστη τιμή τους 366,8 PS. Φυσικά, αυτά είναι νούμερα στους τροχούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Άλλα βλέπουμε στο δυναμόμετρο και άλλα στην πίστα, λέει η Honda

Η κουβέντα για τα νούμερα στον στρόφαλο στα οποία αντιστοιχούν τα παραπάνω είναι μεγάλη, όμως σύμφωνα με την εκτίμηση του παρουσιαστή, σε ένα αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο με μετατροπέα ροπής οι απώλειες φτάνουν περίπου το 18%. Έτσι, προκύπτει ότι αυτή η E55 AMG αποδίδει περίπου 447 PS (ή 441 bhp) και 75,6 kgm. Έχει χάσει δηλαδή κάποια άλογα, όμως η ροπή είναι περισσότερη από την εργοστασιακή! Κι αυτό, παρότι το δυναμόμετρο Mustang το οποίο χρησιμοποιήθηκε είναι σχετικά απαισιόδοξο, σύμφωνα πάντα με τον παρουσιαστή, και την ημέρα της μέτρησης είχε αρκετή ζέστη και υγρασία.

Δείτε το video με τις τρεις δυναμομετρήσεις της E55 AMG, την περιγραφή και τα συμπεράσματα του Alex Palmeri:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube