Το GT-R 3.000 ίππων της ETS θέλει να διαλύσει το δυναμόμετρο! [videos]

Το GT-R 3.000 ίππων της ETS θέλει να διαλύσει το δυναμόμετρο! [videos]

Πριν επιχειρήσει να σπάσει το ρεκόρ στο 400άρι, ο «Γκοτζίλα» θέλει να σπάσει τους ιμάντες και να κάψει τους μηχανικούς!

Η μάχη για το παγκόσμιο ρεκόρ στο 400άρι με Nissan GT-R μαίνεται. Τουλάχιστον δύο βελτιωτές από τις ΗΠΑ κι ένας από το Μπαχρέιν προσπαθούν να σπάσουν το φράγμα των 7” με ένα R35.

Συνήθως βλέπουμε video από τις τελικές προσπάθειες στο drag strip, όμως μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και όσα γίνονται στο παρασκήνιο. Δείτε το video παρακάτω. Δείχνει το GT-R της αμερικάνικης Extreme Turbo Systems, που κατέχει το ρεκόρ στο 1/4 του μιλίου (0-402 m), τόσο σε χρόνο (7,012”) όσο και σε ταχύτητα εξόδου (336,3 km/h). To θηρίο των περίπου 3.000 ίππων κάνει τις τελευταίες του δοκιμές στο δυναμόμετρο πριν επιχειρήσει να σπάσει το δικό του ρεκόρ.

Το βλέπουμε να γκαζώνει, να ξερνάει φλόγες από τις εξατμίσεις στα πλάγια του μπροστινού προφυλακτήρα, και να τεντώνει τους ιμάντες συγκράτησης σε σημείο που να είναι έτοιμοι να σπάσουν. Το αυτοκίνητο, εκτός από τον καραφτιαγμένο κινητήρα με τα τεράστια τούρμπο, έχει βέβαια και ενισχυμένη μετάδοση, φωτογραφία της οποίας μπορείτε να δείτε στην gallery.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το GT-R της ETS έχει τελειώσει τις ρυθμίσεις και τις δοκιμές του κι έχει μεταφερθεί στο Orlando της Florida για να ξεκινήσει άμεσα τις προσπάθειες για νέο ρεκόρ. Περιμένετε λοιπόν σύντομα ανακοινώσεις για μια πιθανή είσοδο στα 6άρια. Και μείνετε συντονισμένοι, διότι το ίδιο ρεκόρ κυνηγούν τόσο η αμερικάνικη AMS Performance όσο και η Ekanoo Racing από το Μπαχρέιν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube