Τα 10 πιο πολύστροφα αυτοκίνητα παραγωγής [video]

Τα 10 πιο πολύστροφα αυτοκίνητα παραγωγής [video]

Δείτε τα κι ακούστε τα να ανεβάζουν από 8.700 έως και 10.600 rpm!

H τάση για όλο και μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου έχει κάνει τα σύγχρονα αυτοκίνητα πιο αργόστροφα. Ακόμα και τα μονοθέσια της Formula 1, που κάποτε ούρλιαζαν στις 19.000 rpm, τώρα απλά μουρμουρίζουν καθώς οι οδηγοί αλλάζουν τις ταχύτητες στις 12.000 rpm.

Όπως πάνε τα πράγματα, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα φτάσει να δουλεύει σε σταθερές στροφές γυρίζοντας γεννήτριες, μέχρι να καταργηθεί εντελώς. Οπότε, καλό είναι να βλέπουμε ακόμα και να ακούμε αυτοκίνητα να στροφάρουν τρελά.

Ποια είναι τα πιο πολύστροφα που έχουν μπει ποτέ σε παραγωγή; Το Car Throttle μας παρουσιάζει τον δικό του κατάλογο με τα πρώτα 10. Μπορεί να μην είναι τόσο ψαγμένος, όμως δεν παύει να έχει ενδιαφέρον.

Θα δείτε λοιπόν στο video και θα ακούσετε το Audi R8 V10 Plus, το Honda Integra Type R, φυσικά το Honda S2000, το Honda S600, τη Ferrari LaFerrari, το Suzuki Cappuccino, το ιαπωνικών προδιαγραφών (JDM spec) Mazda RX8 Type S, το μουσικό Lexus LFA, την πανέμορφη Alfa Romeo Tipo 33 Stradale και το διαβολικό Ariel Atom V8 500 με τους δύο ενωμένους κινητήρες Suzuki Hyabusa.

Φυσικά, οι μοτοσικλέτες είναι ακόμα πιο πολύστροφες, αλλά οι 9άρες και οι 10άρες από κινητήρες αυτοκινήτου αρκούν για να κάνουν τις τρίχες σας να σταθούν όρθιες.

[Πηγή: Car Throttle]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube