Συνεταιρικό drifting με Subaru BRZ [video]

Συνεταιρικό drifting με Subaru BRZ [video]

Το Subaru BRZ ντριφτάρει τόσο εύκολα που μπορεί να το κάνει ακόμα κι αν χειρίζεται άλλος το τιμόνι κι άλλος το γκάζι του.

Όλοι ξέρουμε ότι το drifting είναι ατομικό, και όχι ομαδικό άθλημα. Μήπως όμως κάνουμε λάθος;

Αφού ένα αυτοκίνητο έχει τόσα διαφορετικά χειριστήρια, τρία πετάλια, έναν λεβιέ ταχυτήτων, ένα χειρόφρενο και ένα τιμόνι, δεν θα μπορούσαν να μοιραστούν σε περισσότερους ανθρώπους αυτές οι λειτουργίες κι έτσι ένα επιτυχημένο drift να είναι αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας; Αυτό αναρωτήθηκαν οι συνάδελφοι του βρετανικού Autocar και αποφάσισαν να το δοκιμάσουν.

Για το πείραμα επιλέχθηκε ένα Subaru BRZ, κάτι που σίγουρα διευκόλυνε την κατάσταση, αφού είναι ένα αυτοκίνητο που εύκολα γυρίζει και εξίσου εύκολα διατηρεί το drift. Τον έλεγχο του τιμονιού, του συμπλέκτη και του φρένου θα είχε ο Mauro Calo, ένας κατ’ επάγγελμα κασκαντέρ που το 2011 είχε κατακτήσει το ρεκόρ Guinness για το μακρύτερο σε μήκος drift (2.308 m, με μια Mercedes-Benz C63 AMG). Και τον χειρισμό του γκαζιού ανέλαβε ο Matt Prior, συντάκτης του Autocar.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Παγκόσμιο ρεκόρ drift με μια Toyota GT86 [video]

Βέβαια, το να χειρίζεται κάποιος άλλος το γκάζι σε ένα δεξιοτίμονο αυτοκίνητο είναι πολύ πιο δύσκολο απ’ ό,τι σε ένα αριστεροτίμονο. Η λύση δόθηκε με τον Prior να στριμώχνεται στο πίσω κάθισμα του BRZ και να ελέγχει το γκάζι με ένα σκουπόξυλο, το οποίο είχε δεθεί στο δεξί πεντάλ με tie-wrap. Το ντουέτο δοκίμασε πρώτα μερικές πλήρεις περιστροφές γύρω από έναν κώνο και στη συνέχεια να κάνει 8άρια μεταξύ δύο κώνων.

Το πόσο καλά πέρασαν σε αυτή τη διαδικασία και το τι κατάφεραν να κάνουν, θα το δείτε στο video:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube