Παγκόσμιο ρεκόρ drift με μια Toyota GT86 [video]

Παγκόσμιο ρεκόρ drift με μια Toyota GT86 [video]

Ο Γερμανός Harald Müller είναι ο νέος κάτοχος του Ρεκόρ Guiness για το μακρύτερο drift, κρατώντας μια GT86 διπλωμένη για... 144 km.

Όλοι ξέρουμε ότι η Toyota GT86 σε προκαλεί να τη ντριφτάρεις, αλλά ο Harald Müller φαίνεται πως το παράκανε. Κράτησε ένα drift για σχεδόν 2,5 ώρες, διανύοντας 144,12 km με το πλάι και κατακτώντας το αντίστοιχο παγκόσμιο ρεκόρ.

Η επιτυχής προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ διοργανώθηκε στις 15 Ιουλίου από το Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού της Τουρκίας στην πόλη Samsun και συγκεκριμένα σε έναν κύκλο μήκους 235,5 m που είχε διαμορφωθεί με κορίνες σε μια αλάνα. Το οδόστρωμα βρεχόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να παραμένει πάντα το ίδιο γλιστερό.

Ο Harald Müller ξεκίνησε με μία αποτυχημένη προσπάθεια αλλά στη συνέχεια κατάφερε να ολοκληρώσει ντριφτάροντας 612 γύρους σε 2 ώρες 15 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα, διανύοντας συνολικά 144,12 km. Έτσι βρέθηκε με μεγάλη διαφορά μπροστά από το προηγούμενο ρεκόρ του Johan Schwartz με BMW M5, που ήταν 82,5 km. Οπότε το Guinness World Record για το μεγαλύτερο σε διάρκεια drift του ανήκει.

H Toyota GT86 πλέον δίκαια μπορεί να θεωρείται το καταλληλότερο αυτοκίνητο για drifting, αφού εκτός από το ρεκόρ του μακρύτερου drift κατέχει από το 2013 και αυτό του ταχύτερου, ντριφτάροντας με μέση ταχύτητα 217,97 km/h.

[Πηγή: Guinness World Records]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube