Το σούπερ-γιοτ Dynamiq GTT 115 Hybrid επιτέλους στο νερό!

Το σούπερ-γιοτ Dynamiq GTT 115 Hybrid επιτέλους στο νερό!

Με δύο κινητήρες V12 για παραδοσιακή πλεύση ή αθόρυβα χρησιμοποιώντας της γεννήτριες για να κινούν τους ηλεκτροκινητήρες.

Αν θα ήταν να διαλέξουμε ένα σούπερ γιοτ, οπωσδήποτε το αλουμινένιο 35μετρο GTT 115 Hybrid των 198 τόνων, σχεδιασμένο από το Studio F. A. Porsche θα ήταν μέσα στο shopping list μας.

Και αν τελικά το επιλέγαμε θα είμαστε μέσα στους επτά τυχερούς -έτσι κι αλλιώς αφού θα είχαμε να σκάσουμε τουλάχιστον €12,5 εκατ., οπότε θα είμαστε ζάμπλουτοι- που θα το αποκτήσουν.

«Στο πνεύμα ενός σπόρτσκαρ υψηλών επιδόσεων φτιαγμένο για τις ανοιχτές θάλασσες, το Dynamiq GTT 115 σχεδιάστηκε να γοητεύσει τους παθιασμένους με το αυτοκίνητο και τους πρωτοπόρους στη σκέψη ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής που εκτιμούν τα πλεονεκτήματα της ταχύτητας, του στιλ και της φιλοσοφίας μας για έξυπνες επιδόσεις», είπε ο Roland Heiler, διευθύνων σύμβουλος του Studio F. A. Porsche.

Το σχεδιαστικό τιμ του στούντιο έδωσε στην αλουμινένια γάστρα του Dynamiq GTT 115 υπέροχη κοψιά. Εκλεπτυσμένες καμπύλες κυριαρχούν στο σχεδιασμό του και θυμίζουν τα κύματα που υψώνονται στη θάλασσα, το προνομιακό πεδίο που καλείται να ταξιδέψει αυτό το γιοτ. Ένα ζευγάρι από δύο μηχανές ΜΑΝ V12 συνολικής ισχύος 1.650 ίππων έχουν αναλάβει την πρόωση του Dynamiq GTT 115 που στα τάνκια του μπορεί να μεταφέρει 24.000 lt πετρέλαιο. Οι μηχανές δίνουν μάξιμουμ ταχύτητα στο γιοτ 21 κόμβους και αυτονομία 3.400 ναυτικών μιλίων. Ο πλοιοκτήτης όμως αν θέλει μπορεί να αλλάξει την πρόωση σε ηλεκτρική, με το γιοτ να μπορεί να πλεύσει έτσι με μάξιμουμ ταχύτητα έξι κόμβων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Bugatti Palmer Johnson Niniette 66: Ένα super yacht για να ταιριάζει με τη Chiron

Η τιμή του Dynamiq GTT 115, που θα ντεμπουτάρει στο Monaco Yacht Show 2017 στις 27-30 Σεπτεμβρίου, ξεκινά όπως είπαμε από τα 12,5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά με τον on line configurator μπορείτε να το φορτώσετε έξτρα, ανεβάζοντας κατακόρυφα την τιμή. Για παράδειγμα, το δείγμα του Monaco ανεβαίνει στα €13,95 εκατ., περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τη γάστρα βαμμένη σε Rhodium Grey Metallic.

Ο κατάλογος των έξτρα είναι ανεξάντλητος και ανάλογου τιμήματος. Μπορείτε για παράδειγμα να δώσετε 55 χιλιάρικα για το μπαρ καταστρώματος, 45 για συρόμενη πόρτα στο κύριο σαλόνι, 275 για επίπλωση και αξεσουάρ Minotti και 315 χιλιάρικα(!) για την επίπλωση του καταστρώματος. Το σετ με τα μαξιλάρια κοστίζει 35 χιλιάδες, οι στολές για το πλήρωμα €38.000 για τις στολές του πληρώματος Loro Piana ή €45.000 για έξι σετ κρεβατιού ασορτί με τις πετσέτες, όλα από αιγυπτιακό βαμβάκι.

Όσο τέλος για την παρέα, κάντε το κουμάντο σας διότι οι καμπίνες είναι τρεις ή τέσσερις, πολυτελέστατες, ντυμένες με μάρμαρο, δέρμα και ανθρακόνημα. Ας πούμε λοιπόν πως η μία θα είναι η μάστερ, η δική σας, μένουν μάξιμουμ άλλες τρεις, δηλαδή μάξιμουμ άλλα έξι άτομα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube