Πρωταπριλιά 2017: Τα 8 καλύτερα ψέματα από τις εταιρείες αυτοκινήτου

Πρωταπριλιά 2017: Τα 8 καλύτερα ψέματα από τις εταιρείες αυτοκινήτου

Για μια ακόμα χρονιά, έγιναν καλές προσπάθειες για να διατηρηθεί η παράδοση του να μας «τη φέρουν». Αυτές είναι 8 από τις καλύτερες ιδέες για εφέτος.

Κατά καιρούς έχουν υπάρξει νέα σχετικά με την αυτοκίνηση τα οποία έχουν κάνει μεγάλη αίσθηση και μετά αποδεικνύονται πρωταπριλιάτικη φάρσα.

Και μπορεί για εφέτος να μην έγινε κάτι εξίσου δυνατό (ή τουλάχιστον να μην το πήραμε χαμπάρι) όμως οι βρετανοί συνάδελφοί και συνεργάτες μας από το Autocar συγκέντρωσαν 8 από τις καλύτερες εφετινές ιδέες.

8. Μια McLaren 570GT στα πούπουλα


Η αλήθεια είναι ότι ένα σοκ το παθαίνεις όταν βλέπεις την 570GT (που είναι η πιο άνετη έκδοση της 570S) ντυμένη έτσι. Η επένδυση αποτελείται από 10.000 «πούπουλα» φτιαγμένα από ανθρακόνημα που ζυγίζουν όσο και μια κανονική βαφή, ενώ μειώνουν και την αεροδυναμική αντίσταση. Σίγουρα εντυπωσιακές πληροφορίες, αλλά καλύτερα να μείνουν στο ντουλάπι ως εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε τη McLaren 570S στις ειδικές του Ράλι Μόντε Κάρλο

7. Μια Triumph μοτοσικλέτα με «τιμόνι»


Υπάρχει και μια μοτοσικλέτα στη συλλογή. Η Triumph στην προσπάθειά της να γοητεύσει και οδηγούς αυτοκινήτου, ανακοίνωσε ότι θα προσαρμόσει ένα τιμόνι διαμέτρου 260 mm στα συμβατικά γκριπ των μοντέλων της. Έξυπνη φάρσα, αλλά ως εκεί…

6. Εφαρμογή H-Swipe από τη Honda


Η ιδέα της Honda ήταν μια εφαρμογή που θα προβάλει στο παρμπρίζ μια εικόνα, η οποία μάλιστα θα ακολουθεί τον καθαριστήρα σαν να ήταν πιασμένη επάνω σε αυτόν. Η εφαρμογή αναφέρεται ως «ρομαντική», εξυπηρετώντας κατά βάση σκοπούς εντυπωσιασμού σε ραντεβού… Επιτρέψτε μας να διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για το που θα καταλήξει ένα πρώτο ραντεβού που ξεκινάει έτσι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το νέο Honda Civic Type R παραγωγής

5. MAN Ice Cream MAN


Η γνωστή εταιρεία φορτηγών ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει για μια και μόνο ημέρα το τέλειο εργαλείο για τους παγωτατζήδες: Το MAN Ice Cream MAN. Πρόκειται για μια ειδική έκδοση τελειοποιημένη σε 99 σημεία γι’ αυτό το σκοπό, αφού το αυτοκίνητο έχει μέχρι και έξτρα άνετη ανάρτηση προκειμένου να μην ταλαιπωρείται το «εμπόρευμα». Πολύ καλό.

4. Νοικιάστε οικογένεια, με τη Škoda


Θέλεις να εκτιμήσεις τι μπορεί να σου προσφέρει ένα Škoda Kodiaq αλλά δεν έχεις παιδιά, πεθερά, σκυλιά, γατιά κλπ. για να το φορτώσεις μέχρι τ’ αυτιά; Κανένα πρόβλημα! Η ίδια η Škoda αναλαμβάνει να σου παραχωρήσει και μια οικογένεια μαζί με το αυτοκίνητο που θα κλείσεις για test drive, προκειμένου να το δοκιμάσεις ακριβώς κάτω από τις συνθήκες για τις οποίες σχεδιάστηκε. Εδώ που τα λέμε, δεν ακούγεται κι άσχημη ιδέα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε το νέο Škoda Kodiaq

3. Καλάθι σκύλου BMW dDrive


Όλοι μας έχουμε δει ένα σκύλο με το κεφάλι έξω από το παράθυρο ενός αυτοκινήτου να απολαμβάνει με ανοιχτό το στόμα του το φρέσκο αέρα.

Γι’ αυτή την πρωταπριλιά, η BMW σκέφτηκε έναν πολύ πιο ασφαλή τρόπο ώστε οι τετράποδοι φίλοι μας να ευχαριστιούνται το ίδιο. Πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο καλάθι που μοιάζει με αυτοκίνητο-παιδικό παιχνίδι, το οποίο μπροστά από τη θέση που σκύλου έχει εγκατεστημένο έναν ανεμιστήρα «TwinPower Turbo» που φυσάει το σκύλο για να νομίζει ότι κινείται στην πραγματικότητα.

2. Υπηρεσία αλλαγής λωρίδας από τη Lexus


Το μυαλό όλων πάει σε μια αυτοματοποιημένη διαδικασία αλλαγής λωρίδας, χωρίς ο οδηγός να κάνει τίποτα. Γι’ αυτό στην εποχή που η αυτόνομη οδήγηση ελάχιστα απέχει από την πραγματικότητα αρχικά δεν εντυπωσιάζεσαι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Νέο Lexus LC που κόβει την ανάσα [videos]

Θα πρέπει να διαβάσεις πιο προσεκτικά για να καταλάβεις ότι η αλλαγή λωρίδας δεν αφορά το δικό σου αυτοκίνητο, αλλά τα προπορευόμενα που βρίσκονται στην αριστερή λωρίδα χωρίς να πηγαίνουν γρήγορα. Τότε, το Lexus θα αναλαμβάνει δράση και θα μετατοπίζει το «εμπόδιο» με ασφάλεια στη μεσαία λωρίδα, ανοίγοντας το δρόμο.

Υπάρχει και σε video.

1. Hyundai Click to Fly


Μάλλον η καλύτερη εφετινή φάρσα. Η Hyundai, που εδώ και λίγο καιρό έχει ξεκινήσει την υπηρεσία διαδικτυακής αγοράς Click to Buy, το πήγε ένα βήμα παραπέρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Με 253 και 280 PS το νέο Hyundai i30 N [video]

Τώρα υποτίθεται ότι ξεκινάει και η υπηρεσία Click to Fly, που και πάλι διαδικτυακά μπορείς να κανονίσεις την αερομεταφορά του καινούργιου σου Hyundai, ώστε να είναι στην πόρτα σου σε δύο ώρες.

Η πικάντικη λεπτομέρεια είναι ότι το εγχείρημα θα αναλαμβάνουν υδρογονοκίνητα drone, ικανά να σηκώσουν από κοινού έως και 2.000 kg. Για να το καταλάβετε καλύτερα, δείτε το και σε video.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube