Πόσα τηλεκατευθυνόμενα Tamiya χρειάζονται για να τραβήξουν ένα Hilux; [videos]

Πόσα τηλεκατευθυνόμενα Tamiya χρειάζονται για να τραβήξουν ένα Hilux; [videos]

Δείτε τα μοντελάκια να τραβάνε το Toyota, αλλά και να το συναγωνίζονται εκτός δρόμου, μέσα σε νερά και στη ρυμούλκηση τρέιλερ!

Η Toyota και η Tamiya, που φτιάχνει τα μοντελάκια, συνεργάστηκαν στη Βρετανία για να απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα: πόσα τηλεκατευθυνόμενα pick-up χρειάζονται για να τραβήξουν το νέο pick-up Toyota Hilux;

Η απορία αυτή μπορεί να μην σας φέρνει λευκές νύχτες, όμως το σχετικό video δεν παύει να είναι θεαματικό – όπως και τα άλλα τρία της διαφημιστικής καμπάνιας.

Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, η ιδέα προήλθε από ένα διαφημιστικό σποτ της δεκαετίας του 1980, όπου μια ομάδα από τηλεκατευθυνόμενα (RC) Tamiya Bruiser 4x4 αποδείκνυαν την αντοχή τους τραβώντας ένα Hilux της εποχής. Επειδή όμως το σύγχρονο Hilux είναι μεγαλύτερο και βαρύτερο, τα μοντέλα σε κλίμακα 1:10 πρέπει να καταβάλουν ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια.

Με τη γλώσσα των αριθμών, κάθε Tamiya Bruiser ζυγίζει 3,2 kg και το ηλεκτρικό μοτέρ του αποδίδει 2,35 kgm ροπής. Το Hilux 2.4 D-4D που πρέπει να ρυμουλκηθεί ζυγίζει 2,1 τόνους. Για να μεγιστοποιηθεί η ελκτική δύναμη, τα μοντελάκια δούλεψαν στην πιο κοντή από τις 3 σχέσεις μετάδοσής τους, τα λάστιχά τους φουσκώθηκαν στα 60 psi (4,1 bar) και στην καρότσα τους τοποθετήθηκαν βαρίδια. Παρά τα κόλπα αυτά όμως, χρειάστηκαν 15 μοντελάκια για να τραβήξουν το πραγματικό Hilux.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Toyota Hilux 2.4 D-4D Double Cab

Τα τρία άλλα video της σειράς συγκρίνουν τις ικανότητες του Tamiya Bruiser RC με αυτές του Toyota Hilux. Στο πρώτο, τα βλέπουμε να κινούνται παράλληλα εκτός δρόμου. Στο δεύτερο, να βουτάνε μέσα σε βαθύ νερό (εδώ το μοντελάκι βυθίζεται εντελώς, αλλά έχει υποστεί μετατροπές για να συνεχίσει να δουλεύει).Και στο τρίτο video, το Bruiser ρυμουλκεί ένα τρέιλερ με ένα μοντελάκι αγωνιστικής Toyota GT86 και συναγωνίζεται το αληθινό Hilux που ρυμουλκεί το πραγματικό αγωνιστικό.

Δείτε τα video και πέστε μας αν δεν σας τρώει κάτι να αγοράσετε, αν όχι το αληθινό Hilux, τότε σίγουρα τα τηλεκατευθυνόμενο μοντέλο.

[Πηγή: Toyota UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube