Πωλείται και πάλι η Ferrari Testarossa του Miami Vice

Πωλείται και πάλι η Ferrari Testarossa του Miami Vice

Για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες βγαίνει στο σφυρί η λευκή Ferrari από την παλιά τηλεοπτική σειρά.

Λευκό σακάκι με σηκωμένα μανίκια, φλούο T-shirt από μέσα, Ray-Ban γυαλί ηλίου και μια Ferrari. Πιο ‘80s, μόνο οι Duran Duran.

Αυτό ακριβώς το look όμως που σήμερα θεωρείται κιτς λάνσαρε η επιτυχημένη αμερικανική τηλεοπτική σειρά Miami Vice. Εντάξει, η δεκαετία του ’80 δεν ήταν κι η αποθέωση του καλού γούστου, όμως η λευκή Testarossa παραμένει σύμβολο, ίσως μεγαλύτερο κι απ’ τους πρωταγωνιστές.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι η μία από τις δύο που είχε δωρίσει η εταιρεία στους παραγωγούς της σειράς, αφού πρώτα έγινε πυρ και μανία με την ρέπλικα της Daytona που χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη σεζόν.

Η αυθεντικότητά της έχει πιστοποιηθεί τόσο από τη Ferrari North America όσο και από τη Ferrari Classiche. Έχει διανύσει 26.000 km και ήταν αποθηκευμένη από το 1989, οπότε και τελείωσε η σειρά, μέχρι σήμερα, αλλά πρόσφατα έγινε το «μεγάλο» (και πανάκριβο) σέρβις που απαιτεί το κατέβασμα του 12κύλινδρου μπόξερ.

Η λευκή Testarossa με το μπεζ εσωτερικό θα δημοπρατηθεί στο Monterey στις 15 Αυγούστου. Τον περασμένο Δεκέμβρη, η τιμή που ζητούσε ο πωλητής ήταν 1,7 εκατομμύρια δολάρια, οπότε υπολογίστε πάνω-κάτω τα ίδια.

Προς Θεού, σβήστε από τη μνήμη σας το τραγικό ντύσιμο. Πρώτον, δεν είστε ο Don Johnson στα ντουζένια του και δεύτερον, το ημερολόγιο δείχνει 2015. Μόνο τα Ray-Ban έχουν μείνει διαχρονικά. Και η Testarossa.

[Πηγή: WCF]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube