Πωλείται η Supra του Paul Walker από το «The Fast and the Furious» [video]

Πωλείται η Supra του Paul Walker από το «The Fast and the Furious» [video]

Η πρώτη ταινία της σειράς έκανε διάσημο όχι μόνο το καστ αλλά και ένα από τα φτιαγμένα αυτοκίνητα που οδηγούσαν.

Έχουν περάσει 14 χρόνια από την πρεμιέρα του «The Fast and the Furious» στους κινηματογράφους, που ήταν η αρχή για τη δημιουργία ενός πολύ επιτυχημένου franchise.

Μάλιστα, το πιο πρόσφατο, το Furious 7, έσπασε το φράγμα των 1 δις σε εισπράξεις παγκοσμίως σε χρόνο-ρεκόρ. Ίσως το ότι ήταν η τελευταία ταινία του Paul Walker, που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα πριν δύο χρόνια, να έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό...

Όποιος έχει δει την πρώτη ταινία σίγουρα θυμάται την πορτοκαλί Toyota Supra που οδηγούσε ο Brian O’Conner, ο χαρακτήρας δηλαδή που υποδυόταν ο Walker.

Στην τελευταία σκηνή της καταδίωξης, που μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί, το Dodge Charger του Dominic Toretto (Vin Diesel) καταστρέφεται ολοσχερώς. Ο O’Conner, αν και αστυνομικός, έχει γίνει φίλος με τον Toretto.

Οπότε, αντί να του περάσει χειροπέδες, του δίνει τα κλειδιά της Supra για να ξεφύγει με την ατάκα «σου χρωστάω ένα αυτοκίνητο που κάνει το 400άρι σε 10 δευτερόλεπτα», αναφερόμενος στην αρχή της ταινίας και το στοίχημα που έχασε στην πρώτη τους κόντρα.

Αν και κατασκευάστηκαν αρκετά ίδια αυτοκίνητα για τις ανάγκες της ταινίας, η Supra που χρησιμοποιήθηκε στη συγκεκριμένη σκηνή είναι η πιο διάσημη και αυτή που θα δημοπρατηθεί στις 12 Μαΐου στην Ινδιανάπολη.

Ο οίκος Mecum Auctions, που έχει αναλάβει τη δημοπρασία, υπολογίζει πως θα πωληθεί γύρω στα 200.000 δολάρια.

Αυτή η Supra πάντως δεν κάνει το 400άρι σε κάτω από 10¨, όπως αναφέρεται στην ταινία. Κάτω από το καπό βρίσκεται μεν ο 6κύλινδρος σε σειρά αλλά όχι στην στην έκδοση με τα δύο τούρμπο και τους 324 PS αλλά την ατμοσφαιρική των 223 PS.

Ακόμα και η τούρμπο χρειαζόταν 13,1¨για τα 0-400 m και, αν και η συγκεκριμένη Supra έχει όντως δύο μπουκάλες με νίτρο της Holley Performance, δεν είναι συνδεδεμένες με το μοτέρ.

Τουλάχιστον, το αμάξωμα και το εσωτερικό είναι όπως το έχουμε δει στην ταινία, δηλαδή με body kit της Bomex, αεροτομή της APR και ζάντες της DAZZ με ελαστικά της Yokohama, και επιπλέον υπάρχουν σπορ ανάρτηση και roll cage.

Σίγουρα πρόκειται για συλλεκτικό κομμάτι. Εναπόκειται στον αγοραστή αν θα το κρατήσει όπως είναι για να διατηρήσει την αυθεντικότητά του ή αν θα το κάνει ένα πραγματικό «10-second car».

[Πηγή: Mecum Auctions]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube