Πιθανώς στην Πολωνία το νέο εργοστάσιο της Mercedes-Benz

Πιθανώς στην Πολωνία το νέο εργοστάσιο της Mercedes-Benz

Αν και οι μέχρι τώρα πληροφορίες έκαναν λόγο για νέο εργοστάσιο στη Ρωσία, νέα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι αυτή η επιλογή μπορεί να απορριφθεί για χάρη της Πολωνίας.

Με τις πωλήσεις της Mercedes-Benz να «πετάνε», η εταιρεία χρειάζεται περισσότερη παραγωγή.

Κι επειδή αυτή τη στιγμή σχεδόν όλα τα υπάρχοντα εργοστάσιά της δουλεύουν στο φουλ, αυτό μεταφράζεται σε μια νέα μονάδα. Ενδεικτικά, το τελευταίο δίμηνο οι παγκόσμιες πωλήσεις του αστεριού αυξήθηκαν κατά 16%, δείχνοντας πως είναι στο δρόμο της επίτευξης του στόχου που έχει θέσει ο CEO Dieter Zetsche. Να προσπεράσει δηλαδή τη BMW σε συνολικές πωλήσεις μέχρι το 2020. Παρότι λοιπόν μέχρι τον Ιανουάριο οι δηλώσεις ήθελαν το νέο εργοστάσιο στη Ρωσία, φαίνεται πως τώρα κάτι τέτοιο είναι υπό επανεξέταση.

Η ρωσική οικονομική κρίση δε φαίνεται πως θα ξεπεραστεί πολύ γρήγορα οπότε μια αλλαγή στο πλάνο παραγωγής είναι πιθανή. Ως φαβορί πλέον εμφανίζεται η Πολωνία, η οποία βρισκόταν εξάλλου σε συζητήσεις και με τη Jaguar Land Rover διεκδικώντας το εργοστάσιο που τελικά πήγε στη Σλοβακία.

Δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί ποια μοντέλα θα φτιάχνονται στο νέο εργοστάσιο, όπου κι εάν γίνει αυτό, ξέρουμε όμως ότι θα χρησιμοποιούν την πισωκίνητη πλατφόρμα MRA άρα μιλάμε για C-Class κι επάνω. Υπάρχουν επίσης φήμες και για εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων, αν και αυτό θα ξεκαθαρίσει προς το τέλος του μήνα.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube