Το εργοστάσιο της Φιλανδίας θα συνδράμει στην παραγωγή της Mercedes-Benz GLC

Το εργοστάσιο της Φιλανδίας θα συνδράμει στην παραγωγή της Mercedes-Benz GLC

Από το 2017, το εργοστάσιο Valmet Automotive θα σταματήσει να φτιάχνει A-Class προκειμένου να συνδράμει την παραγωγή της του μεσαίου της SUV.

Λόγω της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης των SUV, η Mercedes-Benz σκοπεύει να μεταφέρει ένα μέρος της παραγωγής του μεσαίου της SUV στο εργοστάσιο Valmet Automotive.

Πρόκειται για μια εγκατάσταση στη Φινλανδία, που είναι συμβεβλημένη με την Mercedes-Benz από το 2013 κι έχει προγραμματισμό για 100.000 A-Class μέχρι το 2016. Από το σημείο αυτό και μετά η παραγωγή της A-Class θα μεταφερθεί στο Rastatt της Γερμανίας προκειμένου να ελευθερώσει έδαφος για τη GLC. Η ανάγκη για αύξηση της παραγωγής της τελευταίας οφείλεται και στο γεγονός ότι για πρώτη φορά θα παραχθεί δεξιοτίμονη για την αγορά της Αγγλίας.

Ωστόσο, με το ρυθμό που αυξάνονται οι πωλήσεις της Mercedes-Benz την τρέχουσα περίοδο δεν αποκλείεται να χρειαστούν και νέα εργοστάσια, αφού τα περισσότερα από τα υπάρχοντα έχουν φτάσει ή πλησιάζουν το όριό τους. Αυτή τη στιγμή πάντως, η Mercedes-Benz κατασκευάζει τα μοντέλα της κάτω από τρία καθεστώτα: Στα δικά της εργοστάσια, σε εκείνα των εταιρειών με τις οποίες έχει κοινοπραξία (π.χ. Renault-Nissan) και τέλος σε ορισμένα «συμβεβλημένα».

[Πηγή: Automotive News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube