Πιστάδικη BMW M235i Coupé από τη Manhart

Πιστάδικη BMW M235i Coupé από τη Manhart

Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος Manhart εξέλιξε ένα πρόγραμμα aftermarket για την BMW M235i Coupé.

Η βελτίωση για την εξέλιξη της BMW M235i Coupé σε όπλο για την πίστα δεν θα μπορούσε να αρχίσει από πουθενά αλλού, παρεκτός από το μοτέρ. Ο οίκος Manhart λοιπόν προχώρησε σημαντικά παραπάνω απ' ό,τι η εργοστασιακή βελτίωση με την BMW M235i Racing.

Οι εργασίες άρχισαν λοιπόν επί του 6κύλινδρου σε σειρά 3λιτρου κινητήρα TwinPower Turbo που απέκτησε μεγαλύτερο ιντερκούλερ, νέα χαρτογράφηση στην ECU, μεγαλύτερη πίεση στο τούρμπο και μια ειδικά σχεδιασμένη για το αυτοκίνητο σπορ εξάτμιση 200 κυψελών.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των βελτιώσεων ήταν η αύξηση της μέγιστης ισχύος από τους 326 PS και της μέγιστης ροπής από τα 45,9 kgm που αποδίδει το στάνταρ μοντέλο, στους 430 PS και 60,3 kgm αντίστοιχα.

H BMW M235i Manhart MH2 Clubsport απέκτησε ακόμη ρυθμιζόμενη σε τρεις θέσεις ανάρτηση coilover, με ρυθμίσεις για την πίστα, μαζί με 19άρες ζάντες ελαφρού κράματος «ντυμένες» με Michelin Pilot Super Sport, 225/35Z R19 εμπρός και 255/30Z R19 πίσω. Αναβάθμιση υπέστησαν και τα φρένα με σύστημα υψηλής απόδοσης που χρησιμοποιεί 6πίστονες δαγκάνες, ενώ τοποθετήθηκε και ανθρακονημάτινο bodykit που περιλαμβάνει εμπρός σπόιλερ και πίσω πτέρυγα και διαχύτη

Στην καμπίνα τοποθετήθηκαν μπάκετ Pole Position της Recaro, ζώνες τεσσάρων σημείων, πρόσθετα όργανα, και σπορ πεντάλ και τιμόνι, ενώ το πίσω κάθισμα αφαιρέθηκε και αντικαταστάθηκε από κλωβό ασφαλείας σε κίτρινο χρώμα, προδιαγραφών FIA.

Ως τελική πινελιά, η Manhart αφαίρεσε τον ηλεκτρονικό περιοριστή ταχύτητας από τα 250 km/h και έτσι η βελτιωμένη M235i Coupé φτάνει τα 300.

[Πηγή Manhart]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube