Πέντε σκηνές καταστροφής αυτοκινήτων που μας έκαναν να κλάψουμε

Πέντε σκηνές καταστροφής αυτοκινήτων που μας έκαναν να κλάψουμε

Στις ταινίες δράσης τα αυτοκίνητα είναι τα πιο εύκολα θύματα. Αλλά υπάρχουν και ορισμένες σκηνές καταστροφής που έφεραν όλους τους petrolheads στα πρόθυρα του εγκεφαλικού...

Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα αυτοκίνητα σε κάποιες ταινίες. Σε μερικές μάλιστα γίνται οι μεγάλοι πρωταγωνιστές.

Δυστυχώς υπάρχει μια τάση ο άνθρωπος-πρωταγωνιστής να ζει και να θριαμβεύει στο τέλος της ταινίας, ενώ το αυτοκίνητο που τόσο πιστά τον συντρόφευσε να γίνεται κομμάτια. Και να κάνει κομμάτια και τη δική μας την καρδιά. Όλοι οι petrolheads έχουν νιώσει ένα σφίξιμο στο στομάχι σε τέτοιου είδους απαράδεκτες σκηνές. Διαλέξαμε πέντε χαρακτηριστικές. Το ξέρουμε ότι υπάχουν και δεκάδες άλλες. Θα επανέλθουμε.


5. Ford Mustang Boss 429 του 1969 στην ταινία John Wick Chapter 2 - 2017
Στην πρώτη σκηνή του sequel του John Wick , ο Keanu Reeves, ο οποίος στο πρώτο φιλμ έσπειρε τον όλεθρο επειδή του σκότωσαν το σκύλο και του έκλεψαν τη Mustang, επιστρέφει για να την πάρει. Αναγκάζεται όμως να τη διαλύσει σχεδόν σε μια επική σκηνή καταδίωξης μέσα σε μια αποθήκη γεμάτη με κακούς και κλεμμένα ταξί. Κι έτσι η Boss 429 του John Wick γίνεται κουρέλι, αλλά τουλάχιστον στα δικά του χέρια και έχοντας πάρει μαζί της τον μισό υπόκοσμο της Αμερικής...

4. Aston Martin DB4 στην ταινία The Italian Job - 1969
Εδώ σχεδόν κλαίμε. Στη συγκεκριμένη ταινία καταστρέφονται πάμπολλα εκπληκτικά αυτοκίνητα, αλλά η πιο δραματική σκηνή είναι όταν βλέπουμε την πανέμορφη ασημένια Aston Martin DB4 να συνθλίβεται κάτω από μια μπουλτόζα η οποία μετά τη ρίχνει στο γκρεμό. Ειδικά αν αγαπάτε τα κλασικά αυτοκίνητα η σκηνή αυτή είναι σχεδόν ακατάλληλη. Σας έχουμε καλά νέα (σχεδόν). Δεν πρόκειται για πραγματική DB4, αλλά για μια Lancia Flaminia την οποία μεταμφίεσαν σε DB4. Παρόλα αυτά η σκηνή είναι άκρως οδυνηρή.

3. Ford Mustang Shelby GT500 Eleanor στην ταινία Gone in 60 Seconds - 2000
Το πιθανότερο είναι πως όλοι έχετε δει τη συγκεκριμένη ταινία με πρωταγωνιστές τους Nicolas Cage και Angelina Jolie. Το πιθανότερο επίσης είναι πως δεν έχετε ξεχάσει τη σκηνή όπου η Shelby GT500 γίνεται συντρίμια, ακριβώς μετά το τέλος της πιο θεαματικής καταδίωξη της ταινίας. Στην κυριολεξία νομίζαμε πως σκότωσαν έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές. Και πάλι δεν ήταν μια αυθεντική Eleanor, αλλά το συναίσθημα της απώλειας ακόμα και με αυτή τη γνώση παραμένει ίδιο.

2. Aston Martin DBS στην ταινία του James Bond Quantum of Solace - 2008

Ακόμα και σήμερα, σχεδόν 8 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της ταινίας, η πρώτη σκηνή είναι παραμένει απεχθής. Η Aston Martin DBS ήταν τότε (και παραμένει) ένα από τα πιο όμορφα κουπέ που κυκλοφορούσαν. Και ακριβώς στην πρώτη σκηνή διαλύονται οι πόρτες της. Ήταν σχεδόν εξοργιστικό. Και το ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι –σε αντίθεση με άλλες ταινίες – εδώ δεν θυσιάζονται ρέπλικες και καμουφλαρισμένα αυτοκίνητα. Στο Quantum of Solace για μια σκηνή καταδίωξης που κράτησε περίπου πέντε λεπτά, καταστράφηκαν ή έπαθαν μεγάλες ζημιές 12 αληθινές Aston Martins.
 
1. Porsche Carrera GT στην ταινία Redline - 2007
Ίσως πρόκειται για μια από χειρότεςρες ταινίες όλων των εποχών, αλλά αυτό που την κάνει ακόμα πιο μισητή είναι ότι υπάρχει σκηνή στην οποία καταστρέφεται ολοκληρωτικά μια ασημένια Porsche Carrera GT.Μάλιστα ο Daniel Sadek, σκηνοθέτης αυτού του τερατουργήματος, είπε πως αποφάσισε να καταστρέψει την Carrera GT, απλώς διότι «δεν του άρεσε». Στην ίδια ταινία μάλιστα εκτός από την αισθητική και το καλό γούστο ο ηθοποιός Eddie Griffin κατέστρεψε και μία Ferrari Enzo. Κατά λάθος...
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube