Παγκόσμιο ρεκόρ στο 400άρι από το Tesla P100D [video]

Παγκόσμιο ρεκόρ στο 400άρι από το Tesla P100D [video]

Το πολυτελές ηλεκτρικό σεντάν είναι και επίσημα το ταχύτερο σε επιτάχυνση τετράθυρο του κόσμου. Δείτε τι χρόνο έκανε.

Καθώς το Tesla Model S P100D διέλυε κάθε είδους ανταγωνισμό στα drag strips των ΗΠΑ, ήταν θέμα χρόνου να σπάσει κι ένα ρεκόρ που να είναι γενικό, όχι απλά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αυτό έγινε τώρα, με το ηλεκτρικό Tesla να θεσπίζει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο ¼ του μιλίου από στάση (0-402 m) για νορμάλ τετράθυρο αυτοκίνητο.

Το P100D πέτυχε χρόνο 10,76” με ταχύτητα εξόδου 196,3 km/h ενώ συναγωνιζόταν με μια Chevrolet Camaro αγνώστων λοιπών στοιχείων (δεν έχουν άλλωστε σημασία).

Το γεγονός συνέβη στο Palm Beach International Dragway, όπου τα δύο Tesla P100D είχαν μάλιστα τη δική τους εγκατάσταση ταχυφόρτισης – παρότι υπάρχει ένας σταθμός Tesla Supercharger λίγα χιλιόμετρα από την πίστα.

Το πλήρωμα της Tesla-racing που θα δείτε εδώ (και το οποίο συνδέεται με το κανάλι Dragtimes του YouTube) ήθελε όμως τον δικό του ταχυφορτιστή επιτόπου: «Εδώ βοήθησαν οι φίλοι μας της Florida Drilling (που έχει πολλά Tesla) εγκαθιστώντας μια από τις γεννήτριές τους των 150 kW πάνω σε ένα φορτηγό και συνδέοντας με αυτήν δύο φορτιστές Tesla HPWC που δίνουν ρεύμα 80 Α ο καθένας. Η γεννήτρια μάλιστα είναι τόσο ισχυρή που θα μπορούσαμε να συνδέσουμε άλλους 5 σταθμούς φόρτισης Tesla, αν χρειαζόταν».

Η ομάδα έκανε επίσης μια ενημερωτική περίληψη των επιδόσεων του Tesla Model S στο drag strip: «Οι αγώνες ντράγκστερ με ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν προχωρήσει πολύ από τότε που ξεκινήσαμε να τρέχουμε με το P85 μας, εδώ και 3 χρόνια. Οι χρόνοι έπεσαν εκπληκτικά, από το τα 12,3” του P85, στα 11,6” του P85D, στα 11,2” του P90DL [Ludicrous Mode] και τώρα στα 10,7” του P100DL [Ludicrous Mode]».

Από πού να αναμένουμε «βενζινοκίνητη» απάντηση, από την Porsche Panamera Turbo S;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το ηλεκτρικό Tesla Model S

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube