Όταν η τεχνολογία γυρνάει μπούμερανγκ…

Όταν η τεχνολογία γυρνάει μπούμερανγκ…

Οδηγός ηλεκτρικού Tesla S έμεινε μέσα στην έρημο από παράξενη αιτία.

Το λεγόμενο «άγχος αυτονομίας» το έχουμε νιώσει όλοι, όταν δεν βρίσκουμε πρατήριο ανοιχτό και κινδυνεύουμε να μείνουμε από βενζίνη στη μέση του πουθενά.

Αυτό το συναίσθημα είναι που στοιχειώνει τους οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αφού η μπαταρία τους δίνει περιορισμένη αυτονομία και η επαναφόρτισή της δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Ο λόγος όμως που ο Ryan Negri έμεινε «καραβοφάναρο» μέσα στην έρημο δεν ήταν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας. Ο Αμερικανός αποφάσισε να βγάλει βόλτα με το ηλεκτρικό Tesla Model S του, τη σύζυγο και τα δύο σκυλιά του. Ξέχασε όμως το ηλεκτρονικό κλειδί του στο σπίτι.

Αυτό δεν είναι απίθανο όπως ακούγεται, αφού το Tesla μπορεί να ξεκλειδώσει και πάρει μπροστά με μια εφαρμογή στο smartphone του ιδιοκτήτη. Ως εδώ καλά, όμως ο Negri δεν υπολόγισε έναν άλλο παράγοντα: την κάλυψη του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Αφού λοιπόν προχώρησε κάπου 10 χιλιόμετρα μέσα στην έρημο, αναγκάστηκε να σταματήσει για να βγουν τα σκυλιά περίπατο να κάνουν την ανάγκη τους. Έσβησε λοιπόν το αυτοκίνητο, βγήκε για ένα πεντάλεπτο, αλλά όταν επέστρεψε και θέλησε να ξεκινήσει ξανά, δεν μπορούσε. Διότι ούτε το ηλεκτρονικό κλειδί είχε, ούτε σήμα στο κινητό για να ενεργοποιήσει την αντίστοιχη εφαρμογή της Tesla. Και βέβαια, αφού δεν είχε σήμα δεν μπορούσε να καλέσει και βοήθεια.

Ευτυχώς είχε έξυπνη και αθλητική γυναίκα, που περπάτησε κάπου τρία χιλιόμετρα, ανέβηκε σε ύψωμα και βρήκε σήμα στο κινητό. Κάλεσε ένα φίλο, που ήρθε και τους μάζεψε χωρίς να χρειαστεί να κινητοποιηθούν σωστικά συνεργεία. Κι ο Ryan ορκίστηκε ότι δεν θα ξαναξεχάσει ποτέ το ηλεκτρονικό κλειδί…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Χάκερς κλέβουν ένα Tesla σε δευτερόλεπτα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι γίνεται αν πετάξω το ηλεκτρονικό κλειδί έξω από το παράθυρο; [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube