Opel Kadett βάζει τα γυαλιά σε ΜcLaren 720S με 1.200 ίππους [video]

Opel Kadett βάζει τα γυαλιά σε ΜcLaren 720S με 1.200 ίππους [video]

Μπορεί να είναι ταπεινό στο δέμας, ωστόσο το Opel Kadett κλέβει τις εντυπώσεις στην κόντρα του με την πανίσχυρη McLaren 720S.

Opel Kadett vs McLaren 720S

To Opel Kadett, είναι ένα από τα πλέον κλασικά μοντέλα του Γερμανού κατασκευαστή, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και στην ελληνική αγορά, μέχρι να παραδώσει τα σκήπτρα του στο Opel Astra.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν μιλάμε για ένα απλό, ταπεινό Kadett. Όπως τουλάχιστον δείχνει εξωτερικά το Kadett E που κατασκευαζόταν από την Opel την περίοδο 1984-1991. Ναι μεν μιλάμε για την πιο σπορ εκδοχή του, τη 16βάλβιδή έκδοση GSI, πλην όμως η πραγματική έκπληξη βρίσκεται κάτω από το καπό του.

To Opel Kadett, έχοντας υποστεί τις απαραίτητες μετατροπές αποδίδει 900 ίππους και κοιτάζει στα μάτια την McLaren 720S

Opel Kadett vs McLaren 720S

Κι αυτό γιατί ο κινητήρας του, έχοντας υποστεί τις απαραίτητες μετατροπές αποδίδει πλέον 900 ολόκληρους ίππους. Έχοντας λοιπόν τα απαραίτητα προσόντα, βρέθηκε στο drag strip του Race1000 που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικούς μήνες στη Γερμανία, θέλοντας να ανταγωνιστεί ένα Dodge Challenger για αρχή και στη συνέχεια μια «πειραγμένη» McLaren 720S 1.200 ίππων.

Και στις δύο περιπτώσεις, το Opel Kadett κέρδισε τις εντυπώσεις, δείχνοντας πως ακόμα το λέει η καρδιά του. Μάλιστα, το γερμανικό μοντέλο, όπως αποτυπώθηκε και στο βίντεο, έκανε μόνο του το 400αρι, με ταχύτητα εξόδου τα 297.76 km, παίρνοντας έτσι τον τίτλο του γρηγορότερου προσθιοκίνητου αυτοκινήτου του αγώνα. Δεν το λες και μικρό κατόρθωμα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube