H PSA ανακοίνωσε πραγματικές καταναλώσεις για 1.000 εκδόσεις μοντέλων

H PSA ανακοίνωσε πραγματικές καταναλώσεις για 1.000 εκδόσεις μοντέλων

Το Groupe PSA τηρεί τη δέσμευσή του για την ανακοίνωση των καταναλώσεων των αυτοκινήτων του κάτω από πραγματικές συνθήκες κίνησης.

Ακολουθώντας τη δέσμευση που ανέλαβε το 2016, το PSA Group ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των μετρήσεων κατανάλωσης σε πραγματικές συνθήκες για πάνω από 1.000 εκδόσεις μοντέλων του.

Οι μετρήσεις σύμφωνα με το συγκεκριμένο πρωτόκολλο αφορούν σε 58 μοντέλα των Peugeot, Citroën και DS, και είναι ήδη πιστοποιημένες από τη Bureau Veritas, μια εταιρεία με ειδίκευση στην επιθεώρηση και την πιστοποίηση.

Σύμφωνα με τα παραπάνω αποτελέσματα, μπορούν να υπολογιστούν οι τιμές της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων για περισσότερες από 1.000 συνολικά εκδόσεις. Για κάθε υπολογισμό λαμβάνεται ως δεδομένος ο συνδυασμός κινητήρα-κιβωτίου και αλλάζουν άλλες παράμετροι ανάλογα με τον τύπο του αμαξώματος, τον εξοπλισμό και τα λάστιχα της κάθε έκδοσης ξεχωριστά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Peugeot: Οι πρώτες επίσημες τιμές κατανάλωσης σε πραγματικές συνθήκες

Προς το παρόν η βάση δεδομένων των αποτελεσμάτων θα είναι προσβάσιμη μόνο από τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελβετία, σταδιακά όμως θα γίνει επέκταση και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι κάτοχοι μάλιστα των αυτοκινήτων της λίστας θα μπορούν να έχουν και υπολογισμό ειδικά για την περίπτωσή τους, χάρη σε μια πολύ ειδική προσομοίωση των συνθηκών που ισχύουν για κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Θα λαμβάνονται για παράδειγμα υπ’ όψη συγκεκριμένα το φορτίο του αυτοκινήτου, το στιλ του οδηγού, οι τροχοί κ.α.

Να θυμίσουμε εδώ ότι οι εν λόγω μετρήσεις γίνονται με τη βοήθεια μιας φορητής συσκευής που μετράει τα καυσαέρια σε μια αληθινή διαδρομή μήκους 93 km. Στη διάρκεια της μέτρησης χρησιμοποιούνται όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου, το οποίο δεν είναι άδειο όπως στις συνθήκες εργαστηρίου αλλά είναι κανονικά φορτωμένο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Η PSA εξαγόρασε την Opel έναντι 2,2 δις Ευρώ

Στο μέλλον μάλιστα θα προστεθούν και οι εκπομπές NOx (οξειδίων του Αζώτου) στη βάση δεδομένων, για ακόμα πιο αντιπροσωπευτική εικόνα σχετικά με τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Αυτό ακριβώς είναι και το σημείο που τονίζουν οι δηλώσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος της Γαλλίας, αναφέροντας ότι με τέτοιες ενέργειες θα ξέρουμε περισσότερα για την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε καθημερινά.

[Πηγή: www.autoevolution.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube