Οι πελάτες της Maserati θέλουν να πληρώνουν... ακριβότερα

Οι πελάτες της Maserati θέλουν να πληρώνουν... ακριβότερα

Οι πελάτες της Maserati βρίσκουν τις τιμές των αυτοκινήτων της μάρκας χαμηλές και... ενοχλούνται.

Ενώ το σχέδιο της Maserati για σχετικά προσιτά μοντέλα, όπως η νέα Ghibli, είναι σε πλήρη εξέλιξη και φαίενεται να αποδίδει θετικά στους ισολογισμούς της εταιρείας, οι πελάτες ανησυχούν μήπως η μάρκα πουλά πολύ φθηνά τα αυτοκίνητά της και χάνει το κύρος της.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Autocar ο CEO της Maserati, Herald Wester, δήλωσε: «Λένε ότι πουλάμε πολύ φθηνά τα αυτοκίνητά μας». Και αποκάλυψε ότι σταδιακά η εταιρεία θα αρχίσει να ανεβάζει τις τιμές, στο επόμενα χρόνια. Ανταποκρινόμενη στην απαίτηση των πελατών της, οι οποίοι προφανώς είναι διατεθιμένοι να πληρώσουν παραπάνω για να διατηρηθεί ψηλά το πρεστίζ της μάρκας και η σπανιότητα των αυτοκινήτων τους.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Maserati MC Stradale [video]

Ο Wester απέφυγε να σχολιάσει αν η αύξηση τιμών θα επηρεάσει και την Ghibli, η οποία δημιουργήθηκε για να είναι ένα entry level μοντέλο, το οποίο έχει να ανταγωνιστεί αυτοκίνητα μαζικών κατασκευαστών με παράδοση στην κατηγορία όπως η Mercedes E-Class και η BMW 5 Series που συνδυάζουν δυναμικό χαρακτήρα, υψηλότατητ ποιότητα και τεχνολογία και μεγάλη γκάμα κινητήρων. Μια αύξηση στην τιμή της Ghibli θα την φέρει σε δύσκολη θέση απέναντι σε αυτόν τον ανταγωνισμό.

Το πιθανότερο είναι η αύξηση των τιμών να γίνεται με την παρουσίαση κάθε νέας γενιάς ενός μοντέλου από εδώ και στο εξής, με παράλληλη αύξηση της τιμής των έξτρα στοιχείων του εξοπλισμού, ώστε συνολικά να αυξηθεί η αξία της συναλλαγής σε κάθε πώληση. Όπως και να έχει πάντως, αν σκεφτόσασταν να αγοράσετε μία Maserati, καλύτερα να βιαστείτε.

Πηγή Autocar, Carbuzz

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube