Οδηγήστε supercars από το σαλόνι σας με το Assetto Corsa [video]

Οδηγήστε supercars από το σαλόνι σας με το Assetto Corsa [video]

Ένας νέος εξομοιωτής οδήγησης υπόσχεται ρεαλιστικό χειρισμό και κορυφαία γραφικά στους λάτρεις του sim racing.

Το Asseto Corsa συνδυάζει τον ρεαλισμό ενός πραγματικού εξομοιωτή οδήγησης με τα αληθοφανή γραφικά πιο εμπορικών παιχνιδιών όπως το Gran Turismo. Η πρώτη, δοκιμαστική έκδοσή του διατίθεται ήδη και θα αναβαθμίζεται συνεχώς μέχρι το λανσάρισμα της πλήρους έκδοσης.

Ο χρήστης του Asseto Corsa έχει την ευκαιρία να οδηγήσει τα πιο «καυτά» αυτοκίνητα του σήμερα και του χτες. Από τη BMW M3 E30 μέχρι τη Ferrari F40 και από το Abarth 500 SS μέχρι την Pagani Huayra, αποκλείεται να μη βρει το αυτοκίνητο που στοιχειώνει τα όνειρά του. Και να το οδηγήσει σε πραγματικές πίστες όπως η Imola, το Silverstone και η Monza.



Η σημαντική διαφορά με τα ίδια αυτοκίνητα και τις ίδιες πίστες σε ευρύτερα διαδεδομένα παιχνίδια όπως το Gran Turismo ή το GRID είναι ότι εδώ ο χειρισμός πλησιάζει αυτόν του πραγματικού μοντέλου. Κι αυτό χάρη στην προσεκτική μοντελοποίηση της συμπεριφοράς ελαστικών και ανάρτησης για την οποία φημίζονται οι δημιουργοί του Asseto Corsa.

Το Assetto Corsa είναι ο νέος εξομοιωτής οδήγησης της ιταλικής Kunos Simulazioni, που μεταξύ άλλων έχει φτιάξει το netKar Pro και το Ferrari Virtual Academy. Οι προγραμματιστές της εταιρίας, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο συμπατριώτης μας Αριστοτέλης Βασιλάκος, το ετοιμάζουν εδώ και πάνω από τρία χρόνια. Έπρεπε να σιγουρέψουν για κάθε αυτοκίνητο του παιχνιδιού ξεχωριστά ότι συμπεριφέρεται ακριβώς όπως το πραγματικό στο οποίο βασίζεται.



Η έκδοση του Asseto Corsa που διατίθεται προς πώληση προς το παρόν ονομάζεται Early Access 1.0 και περιλαμβάνει 11 αυτοκίνητα και τέσσερις πίστες. Θα υπάρχουν αναβαθμίσεις κάθε δύο βδομάδες, με νέα αυτοκίνητα, νέες πίστες και νέες δυνατότητες. Και η τελική, πλήρης έκδοση του Assetto Corsa θα διατεθεί δωρεάν σε όσους έχουν ήδη αποκτήσει την Early Access 1.0.



[Πηγή: Assetto Corsa]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube