Gran Turismo 6: Ο βασιλιάς των racing simulator επιστρέφει [video]

Gran Turismo 6: Ο βασιλιάς των racing simulator επιστρέφει [video]

Όπως σας είχαμε προϊδεάσει τις προηγούμενες μέρες, στο πλαίσιο της ειδικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε στην πίστα του Silverstone, για τα 15 χρόνια κυκλοφορίας του Gran Turismo, ανακοινώθηκε πως η 6η γενιά του βιντεοπαιχνιδιού θα κυκλοφορήσει στην αγορά τα Χριστούγεννα του 2013.

Ο δημιουργός του πιο επιτυχημένου παιχνιδιού για το Playstation, Kazunori Yamauchi, ανακοίνωσε στην εκδήλωση πως το Gran Turismo 6 βρίσκεται στο στάδιο ανάπτυξης του και πως θα βρεθεί στις προθήκες των καταστημάτων για το PlayStation 3, τη φετινή περίοδο των Χριστουγέννων. Όπως τόνισε, τα γραφικά του τίτλου έχουν βελτιωθεί περαιτέρω, ενώ τα οχήματα θα συμπεριφέρονται ακόμα πιο φυσικά στο εικονικό περιβάλλον, προσφέροντας νέα επίπεδα ρεαλιστικότητας. Καλύτερο θα είναι και το interface του παιχνιδιού, με τους δημιουργούς να υπόσχονται καλύτερη πλοήγηση και μικρότερους χρόνους φορτώματος.

Το Gran Turismo 6 θα περιλαμβάνει 200 αυτοκίνητα περισσότερα από την 5η γενιά του παιχνιδιού, με το συνολικό αριθμό τους να φτάνει τα 1200. Επιπλέον θα προσφέρονται περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης των αυτοκινήτων με χιλιάδες εξαρτήματα και τροχούς. Όσον αφορά τις πίστες θα υπάρχουν συνολικά 33 και 71 ακόμη διαδρομές. Οι επτά από τις πίστες είναι καινούργιες, ενώ για πρώτη φορά θα συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτές και το Silverstone με τη νέα χάραξή του. Νέες θα είναι και οι 19 από τις 71 υπόλοιπες διαδρομές. Επίσης, θα προσφέρεται και στο GT6 η δυνατότητα δημιουργίας custom πιστών. Παράλληλα, οι παίκτες θα μπορούν να δημιουργούν τα δικά τους online πρωταθλήματα και θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερο online περιεχόμενο.

Όσον αφορά την χθεσινή εορταστική εκδήλωση του Gran Turismo στο Silverstone, αυτή περιελάμβανε μια δοκιμαστική επίδειξη του GT6 στη διάσημη πίστα. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την πίστα στο εικονικό περιβάλλον του Gran Turismo και στη συνέχεια να μεταβούν στην πραγματική πίστα με αυτοκίνητα που προσέφεραν οι Audi, Ford, Jaguar, KTM, Mercedes-Benz, Nissan και Toyota.
 
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, η Sony ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις του Gran Turismo 5 έχουν ανέλθει μέχρι στιγμής στα 10 εκατομμύρια αντίτυπα, ανεβάζοντας τις συνολικές πωλήσεις του τίτλου στα 15 χρόνια κυκλοφορίας του, στα 70 εκατομμύρια αντίτυπα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube