O “Stig” πετυχαίνει νέο ρεκόρ ταχύτητας Guinness με τρακτέρ! [video]

O “Stig” πετυχαίνει νέο ρεκόρ ταχύτητας Guinness με τρακτέρ! [video]

Ο μυστηριώδης οδηγός του Top Gear έφτασε τα 140,4 km/h με ένα τρακτέρ 500 ίππων!

Στο επεισόδιο της εκπομπής Top Gear, μεθαύριο Κυριακή, οι Matt LeΒlanc και Chris Harris επιχειρούν να λύσουν το προαιώνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργούν τα αργά τρακτέρ στους επαρχιακούς δρόμους.

Τελικά καταλήγουν στο να φτιάξουν ένα θηριώδες μηχάνημα, που το ονομάζουν επιτυχώς Track-tor” (από το track=πίστα) το οποίο πετυχαίνει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας 140,4 km/h στα χέρια του  μυστηριώδους The Stig”.

To Track-tor εξελίχθηκε στο… Κέντρο Αγροτικής Τεχνολογίας του Top Gear και είναι το αποτέλεσμα ενός τρελού επιστημονικού πειράματος. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας V8 Chevrolet 5,7 λίτρων και 500 ίππων. Τεράστια λάστιχα αναλαμβάνουν να περάσουν (ένα μέρος από) την ιπποδύναμη στο δρόμο, ενώ τέσσερα μεγάλα δισκόφρενα βοηθούν το τέρας να επιβραδύνει.

Η ανάρτηση είναι ρυθμιζόμενη, με αερόσουστες, οι πίσω ζάντες είναι διαιρούμενες 20 ιντσών, τα εμπρός και τα πίσω φώτα προέρχονται από Ariel Atom και υπάρχει σχάρα για εργαλεία και γαλότσες. Όσο για το πορτοκαλί χρώμα, θα το ζήλευε και Lamborghini Aventador.

Με τα 140,4 km/h που έπιασε, ο “Stig” έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ των 129,8 km/h που είχε επιτευχθεί στο Vuojärvi της Φιλανδίας, το Φεβρουάριο του 2015.

«Καθώς είμαι ο ευτυχής ιδιοκτήτης τεσσάρων τρακτέρ, θα μπορούσατε να πείτε πως είμαι λιγάκι φαν», δήλωσε ο LeBlanc. «Το θέμα αυτού του επεισοδίου είναι ότι τα τρακτέρ μπλοκάρουν τους δρόμους στη Βρετανία. Όταν κολλήσεις πίσω από ένα, δεν πας πουθενά. Οπότε προσπαθούμε να επιταχύνουμε την αγροτιά. Όταν ο Lewis Hamilton αποσυρθεί, να τι θα οδηγεί!»

Ο επίσημος κριτής της Guinness World Records, Jack Brockbank, που ήταν παρών, είπε ότι ήταν «σουρεαλιστικό» να βλέπεις ένα τρακτέρ να περνά δίπλα σου με 140 km/h.

Δεν θα διαφωνήσουμε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Stig κάνει νέο ρεκόρ ταχύτητας με συγκρουόμενο! [video]

[Πηγή: BBC Top Gear]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube