Ο Matthias Müller νέος CEO της Volkswagen AG

Ο Matthias Müller νέος CEO της Volkswagen AG

Το εποπτικό συμβούλιο της Volkswagen προέκρινε τον 62χρονο Matthias Müller ως το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Volkswagen AG.

Η απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου της Volkswagen που προέκρινε τον Matthias Müller ως το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Volkswagen AG ήταν άμεση και έχει και άμεση ισχύ, με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Porsche να αντικαθιστά τον καθηγητή δρ. Martin Winterkorn που παραιτήθηκε την Πέμπτη υπό το βάρος του σκανδάλου των εκπομπών ρύπων.

Σε δήλωσή του, ο Müller είπε ότι «ο πιο επείγων στόχος μου είναι να ξανακερδίσω την εμπιστοσύνη για λογαριασμό του Volkswagen Group –μην αφήνοντας πέτρα όρθια και με τη μέγιστη διαφάνεια, καθώς και στο να καταλήξω στα ορθά συμπεράσματα από την τρέχουσα κατάσταση. Η Volkswagen θα κάνει τα πάντα για να εξελίξει και να εφαρμόσει την πιο αυστηρή συμμόρφωση και τις πιο αυστηρές προδιαγραφές διοίκησης στη βιομηχανία μας».

Και ο Müller κατέληξε λέγοντας ότι η εταιρία διαθέτει νεωτερική δύναμη, ισχυρές μάρκες και στελέχη με υψηλά κίνητρα που θα οδηγήσουν τη Volkswagen να «βγει από την κρίση ισχυρότερη απ’ ό,τι πριν».

[Πηγή Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube