O απολυθείς Mark Fields θα πάρει 51,5 εκατ. ευρώ αποζημίωση!

O απολυθείς Mark Fields θα πάρει 51,5 εκατ. ευρώ αποζημίωση!

Η ειρωνεία είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος θα του δοθεί σε… μετοχές της Ford!

Μη λυπάστε τον πρώην CEO της Ford, αφού ακόμα κι αν δεν βρει άλλη δουλειά, μάλλον δεν θα πεινάσει…

Αν το ρεπορτάζ του Automotive News είναι ακριβές, ο Fields θα αποζημιωθεί με 57,7 εκατομμύρια δολάρια (51,5 εκατομμύρια ευρώ).

Μη νομίζετε όμως ότι θα του έρθει στο σπίτι καμιά γιγαντιαία κούτα γεμάτη χαρτονομίσματα. Ένα μεγάλο μέρος του ποσού –$29,4 εκατ. σύμφωνα με το Bloomberg– θα του δοθεί με τη μορφή μη θεμελιωμένων μετοχών της εταιρείας, που θα θεμελιωθούν σταδιακά μέχρι το 2020. Κι εδώ βρίσκεται η ειρωνεία, αφού η αξία της μετοχής της Ford μειώθηκε κατά 40% κατά τη διάρκεια της θητείας του Fields στο τιμόνι της. Αν και δεν ανακοινώθηκε επίσημα από την εταιρεία, πιστεύεται ότι η πτώση της μετοχής ήταν ο βασικός λόγος της αποχώρησής του.

Πέρα από τις μετοχές, ο Fields θα πάρει άλλα $8,1 εκατ. σε δικαίωμα προαίρεσης μετοχών, συν ένα επιμερισμένο μπόνους $2,1 εκατομμυρίων. Κι επειδή επίσημα δεν απολύθηκε αλλά παραιτήθηκε, θα περιμένει να πάρει και $17,5 εκατ. σε υπεσχημένες παροχές αποχώρησης από την εταιρεία. Τέλος, θα διατηρήσει και το δικαίωμα χρήσης των ιδιωτικών τζετ της Ford, έως την 1η Αυγούστου!   

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Ford, o Bill Ford, έφερε ως αντικαταστάτη του Fields τον Jim Hackett, πρώην πρόεδρο και CEO της Steelcase, κορυφαίας εταιρείας εξοπλισμού γραφείων. O Ford μίλησε για την ανάγκη νέας ηγεσίας της εταιρείας σε μια εποχή αλλαγών και προόδου. Η Ford έχει υστερήσει στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων κι έχει δείξει στασιμότητα στην παρουσίαση νέων μοντέλων στην αγορά. Όμως, παρά την πτώση της μετοχής της, έχει σημειώσει κέρδη ρεκόρ για κάμποσα χρόνια.

Η κερδοφορία όμως ανακόπηκε το 2017, καθώς η Ford, μαζί με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, αντιμετωπίζει τη χειρότερη ύφεση πωλήσεων των τελευταίων χρόνων.

[Πηγή: Automotive News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube