Nissan και Mercedes ανοίγουν κοινό εργοστάσιο στο Μεξικό

Nissan και Mercedes ανοίγουν κοινό εργοστάσιο στο Μεξικό

Στο νέο εργοστάσιο στο Aguascalientes στο Μεξικό, Nissan και Daimler και στεγάσουν την παραγωγή των Infiniti Q30 και Mercedes-Benz GLA.

Η Nissan Motor Co. και η Daimler AG θα κατασκευάζουν κάποια από τα πολυτελή μοντέλα τους στο εργοστάσιο της Nissan στο Μεξικό, σύμφωνα με σημερινή αναφορά του πρακτορείου Reuters.

Το αξίας €1,5 δις εργοστάσιο του Aguascalientes, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία αργότερα μέσα στο 2013, βρίσκεται δίπλα στο υπάρχον εργοστάσιο της Nissan. Η πηγή που έδωσε την πληροφορία στο Reuters, εκτιμά ότι εκεί θα κατασκευάζεται το νέο 4θυρο κόμπακτ χάτσμπακ/crossover Infiniti Q30, που θα μοιράζεται την πλατφόρμα και κάποια από τα μηχανικά μέρη με τη Mercedes-Benz GLA.

Το κόμπακτ crossover της Mercedes-Benz, η GLA, έχει παρόμοιο μέγεθος με το Infiniti Q30 και θα διατεθεί προς πώληση την επόμενη άνοιξη στην Ευρώπη και θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ το φθινόπωρο. Η GLA θέτει και αυτή σοβαρή υποψηφιότητα για κατασκευή στο εργοστάσιο του Aguascalientes, προσέθεσε η ίδια πηγή.

Η τελική έκδοση της Mercedes-Benz GLA παραγωγής θα κάνει το ντεμπούτο της την άλλη εβδομάδα στο Διεθνές Σαλόνι της Φρανφούρτης και αρχικά η παραγωγή της θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Rastatt, στη Γερμανία.

Στην Φρανκφούρτη θα δούμε επίσης σε πρωτότυπη μορφή το Infiniti Q30.

Το κόμπακτ crossover της Infiniti, που αναμένεται να βγει στις εκθέσεις το καλοκαίρι του 2015, θα μπορούσε να κατασκευάζεται σε δύο εργοστάσια. Όπως είχαμε αναφέρει πριν από λίγες ημέρες στην αποκάλυψη του Q30, αρχικά το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται το εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland στη Βρετανία. Οπότε η παραγωγή του «αγγλικού» Q30 θα καλύψει τους Ευρωπαίους καταναλωτές και η παραγωγή του εργοστασίου στο Aguascalientes θα καλύψει τη βορειοαμερικανική αγορά.

[Πηγή Reuters μέσω Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube